Motorlaivį vedė išgėrę

Dėl neblaivaus kapitono ir mechaniko Vokietijoje 24 valandoms buvo sulaikytas Lietuvos jūrų laivininkystės motorlaivis „Daina”.

Laivas, plaukęs iš Gento uosto Belgijoje į Estiją, kovo 16-osios naktį buvo sulaikytas Briunsbutelėje, įplaukiant į Kylio kanalą. Vokietijos valstybinės tarnybos Briunsbutelėje tikrina visus laivus, įplaukiančius į kanalą.

Į laivą iškviesti federalinės policijos atstovai išaiškino, kad tarnybines pareigas kapitono tiltelyje einančio kapitono Vladimiro Cvelovo kraujyje yra 2,03 promilės alkoholio.

Laivo mechanikui nustatytas sunkus girtumas – 2,94 promilės.

Laivas sulaikytas uoste, kol įgulos nariai išsiblaivys arba bus pakeisti. Sekmadienį pakeisti V.Cvelovo į „Dainą” atvyko kitas laivininkystės kapitonas. Sausakrūvis tęsė reisą į Estiją.

Daugelio užsienio šalių žiniasklaida pranešė apie incidentą su Lietuvos laivu.

Tačiau Lietuvos saugios laivybos administracija ir Lietuvos jūrų laivininkystė oficialių žinių iš Vokietijos vakar dar neturėjo.

Į Klaipėdą jau grįžęs kapitonas V.Cvelovas šiandien turi susitikti su laivininkystės vadovais ir pranešti apie įvykį.

„Kol negavome oficialaus patvirtinimo iš Vokietijos bei kapitono paaiškinimo, nenorėčiau net nurodyti girtavimu kaltinamų jūrininkų pavardžių. Juolab skelbti, kaip juos nubausime. Galiu pasakyti tik tai, kad nors kapitonas ir nėra abstinentas, anksčiau nieko panašaus nebuvo pasitaikę”, – tvirtino Lietuvos jūrų laivininkystės generalinis direktorius Vytautas Vismantas.

Kapitonas V.Cvelovas laivininkystės laivuose dirba 30 metų. Jis laikomas geru profesionalu.

Daugiau nei prieš dešimtmetį kartu su motorlaivio „Algirdas” įgula, kuriai vadovavo, ištvėrė sunkų išbandymą: laivą buvo užgrobę piratai. Kapitoną žiauriai sumušė, du įgulos narius rimtai sužeidė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.