TV serialo „Dingę” žvaigždė Ianas Somerhalderis atvyksta į „Kino pavasarį”

Jaunosios kartos žvaigžde pakrikštytas 28-erių metų aktorius Ianas Somerhalderis išgarsėjo po sensacingo TV serialo „Dingę” ir mistinio siaubo trilerio „Pulsas”, kurį matė ir Lietuvos kino teatrų lankytojai. Jis entuziastingai ir džiaugsmingai priėmė tarptautinio kino festivalio „Kino pavasario” kvietimą atvykti į Lietuvos sostinę. Milžiniško merginų dėmesio nuolat sulaukiantis ir šiuo metu drabužių kompanijos „Hugo Boss” reklaminiu veidu dirbantis jaunuolis teikia ypatingą svarbą šiai kelionei, nes pasikvietė kartu vykti ir savo tėvą Robertą Somerhalderį.
Poetinėje ir originalioje dramoje „Regėjimo pojūtis” režisierius debiutantas Aaronas J.Wiederspahnas jausmingai pasakoja apie vienišą anglų kalbos mokytoją (jį fenomenaliai vaidina amerikiečių kino įžymybė Davidas Strathairnas), kuris kaltina save už jo akivaizdoje įvykusią vieno studento savižudybę. Vidutinio amžiaus krizę išgyvenantis vyriškis išeina iš darbo, atsiriboja nuo šeimos, nuo ryto iki vakaro tamposi paskui save vežimėlį su enciklopedijomis ir stengiasi parduoti po vieną knygą per dieną miestelio gyventojams bei atsitiktiniams praeiviams. Taip jis tikisi surasti atsakymus į labiausiai kankinančius klausimus ir nuraminti savo sielą. Talentingasis aktorius Ianas Somerhalderis filme atlieka antrąjį pagal svarbą vaidmenį ir įkūnija vaikiną, kuris blaškosi miestelio gatvėmis, nuolat susitinka su enciklopedijų pardavėju ir nešiojasi su savimi keletą svarbių paslapčių.
„Šį gyvenimiškos išminties kupiną liūdną filmą laikau pačiu reikšmingiausiu ir svarbiausiu 2006-ųjų atradimu, todėl labai džiaugiuosi, kad galėsime jį parodyti Lietuvoje. Nuoširdžiai tikiu, kad po seanso visi žiūrovai liks nustebinti ir ilgai nepamirš šio kūrinio”, – teigė „Kino pavasario” programos sudarytojas Edvinas Pukšta.
Amerikos kultūros centro dėka į Vilnių atvyks nepriklausomo amerikiečių filmo kūrybinė grupė – režisierius ir scenaristas Aaronas J.Wiederspahnas, aktorius Ianas Somerhalderis ir prodiuseris Buzzas McLaughlinas. „Kino pavasario” pakvietimą buvo gavęs ir pagrindinį vaidmenį sukūręs Davidas Strathairnas, kuris už pasirodymą George’o Clooney dramoje „Labanakt ir sėkmės” buvo apdovanotas 2005-ųjų Venecijos kino festivalio „Volpi” taure ir nominuotas „Oskaro” premijai. Jis mėgino surasti bent kelias dienas intensyvioje darbotvarkėje, tačiau paskutinę akimirką paskelbti veiksmo trilerio „Bornas. Ultimatimumas” scenų filmavimai sugriovė visus planus.
Dramos „Regėjimo pojūtis” didžioji premjera kartu su garbingais svečiais įvyks jau pirmąjį festivalio savaitgalį – kovo 24 d. (šeštadienį) 21:30 kino centro „Coca-Cola Plaza” didžiojoje salėje. Sekmadienio popietę „L’Oreal kino klube” žiūrovai ir žurnalistai turės galimybę pabendrauti su Aaronu J.Wiederspahnu, Ianu Somerhalderiu ir Buzzu McLaughlinu. Nepraleiskite unikalios progos susitikti su žmonėmis, sukūrusiais vieną iš „Kino pavasario” perlų, apie kurį bus labai daug kalbama ir diskutuojama šių metų festivalyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.