Konferencijoje „Kaina ir vertė“ – apie didžiausią visų laikų sandorį Lietuvoje

Pirmą kartą Lietuvos vadovų ir finansininkų auditorija apie „Mažeikiu naftos” įsigijimo sandorį galės išgirsti iš pirmų lūpų – apie tai sandoriui vadovavęs „PKN Orlen” atstovas Dariuszas Formela skaitys pranešimą konferencijoje „Kaina ir vertė”. Joje aktualias finansų temas pristatys ir žymiausiu kainodaros strategijų guru pasaulyje tituluojamas dr. Hermannas Simonas bei įmonių finansų ekspertas Lauri Isotammas. Kovo 29 dieną viešbutyje „Le Meridien Villon Resort” Vilniuje vyksiantį renginį organizuoja „Baltijos vadovų konferencijos” (BVK).

„Mažeikių naftos” įsigijimo sandoriui vadovavęs „PKN Orlen” stebėtojų tarybos viceprezidentas, AB „Mažeikių nafta” valdybos narys D.Formela konferencijoje kalbės apie AB „Mažeikių nafta” vertinimą, šios įmonės gyvybingumą, restruktūrizavimą bei verslo perspektyvas.

Pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis H.Simonas žada paskatinti iš naujo permąstyti vadybos principus – jis skaitys pranešimą apie pelno didinimą remiantis išmintingu kainos formavimu. H.Simonas yra strategijos bei rinkodaros konsultacijų kompanijos „Simon-Kucher & Partners” valdybos pirmininkas, konsultavęs tokias kompanijos kaip „BMW”, „Coca-Cola”, „Deutsche Bank”, „Hewlett-Packard”, „General Motors”, „Kodak”, „Lufthansa” ir „Siemens”.

„Pinigai yra tai, apie ką sukasi verslo pasaulis. Deja, labai dažnai apie pinigus mąstome vien kaip apie žaislinį vilkelį, kurio sukimosi greitis mus svaigina, pamiršdami finansų valdymo efektyvumą. Norintys ne vien šį tempą paspartinti, bet ir patyrinėti, kaip jis veikia paskutinę balanso eilutę, konferencijoje išgirs vertingų patarimų, ką ir kur galima patobulinti”, – teigia BVK direktorė Daiva Vilkelytė.

Savo patirtimi konferencijoje „Kaina ir vertė” dalinsis ir daugiau finansų srities specialistų. Investicijų valdymo ir konsultavimo bendrovės „GILD” partneris Estijoje ir įmonių finansų ekspertas L.Isotammas nagrinės įmonių susiliejimo pavyzdžius, dabartines susiliejimų tendencijas pasaulyje ir patars, kaip išvengti nesėkmių šioje srityje.

Audito ir konsultacijų bendrovės „KPMG Baltics” Mokesčių departamento vadovė Lina Vosylienė analizuos pragmatinę finansų tvarkymo pusę ir kalbės apie asocijuotų asmenų transakcijų kainodarą bei Ekonominės bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos pripažįstamus metodus.

Anot D.Vilkelytės, šioje konferencijoje jau tradiciškai debiutuos keletas finansų sričiai neįprastų ekspertų. „Didžiuojamės, kad atradome iki šiol Lietuvos istorikų mažai tepaliestą temą bei žmogų, galintį apie tai papasakoti. Konferencijos desertui pasiūlysime sužinoti, kaip Lietuvoje buvo tvarkomi finansai Luko Pačiolio laikais, kuomet net europinė finansų apskaitos sistema dar tik buvo kuriama”, – sako D.Vilkelytė.

Originalią temą apie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Aleksandro Jogailaičio (XV-XVI a.) sąskaitų knygas ir struktūrą pirmą kartą šalies finansų auditorijai pristatys istorikas Rimvydas Petrauskas, o muzikologas Vytautas Gerulaitis pasiūlys išsamiau pasidomėti kiek kainuoja sukurti muzikos šedevrą.

Tai jau antroji metinė finansų konferencija, kurią organizuoja BVK. Pirmoji konferencija vyko 2006 metų vasarį Vilniuje. BVK konferencijose yra dalyvavę pasaulinio lygio verslo, rinkodaros, personalo atrankos ir ugdymo, skirtingų prekės ženklų teorijų specialistai. Bendrovės akcininkė yra didžiausia konferencijų vadovams bei ekspertams rengėja Baltijos šalyse „Baltic Management Conferences”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.