Kopijavimo aparatai – dar viena grėsmė informacijos ir duomenų privatumui

Nauji kopijavimo aparatų modeliai kelia gan rimtą grėsmę informacijos ir duomenų konfidencialumui. Naudojantis kopijavimo aparatu galima tiesiog nepastebėti, kaip asmeniniai duomenys taps prieinami visam pasauliui.

Remiantis tyrimu, atliktu „Sharp” kompanijos, JAV maždaug 55% gyventojų naudoja kopijavimo aparatus mokesčių deklaracijų kopijavimui ir spausdinimui. Ir daugiau nei pusė jų kopijavo dokumentus ne namie – biuruose, bibliotekose ar kitose viešose vietose.

Naujausi kopijavimo aparatų modeliai turi savo duomenų saugojimo laikmenas, pavyzdžiui, kietuosius diskus ar flash tipo atmintinę, kuriuose yra dubliuojama visa medžiaga su kuria dirbo kopijavimo aparatas. Dokumento kopijavimui ar spausdinimui, įrenginys jį išsaugo savo duomenų saugojimo laikmenoje nešifruotu pavidalu. Akivaizdu, kad kol duomenys nebus perrašyti naujais, visi dokumentai bus saugomi įrenginio atmintinėje. Toks daugelio naujausių kopijavimo aparatų veikimo principas.

Reikia turėti omenyje, kad dalis įrenginių būna pasiekiama kompanijos tinkle, slaptažodžio jame irgi niekas paprastai nekeičia, tad tokie įrenginiai tampa prieinami visiems, todėl dabar mėginama į įrenginius integruoti funkcijas, leidžiančias šifruoti duomenis ir vėliau tinkamai juos pašalinti po spausdinimo. Verta paminėti, jog „Sharp” ne pirmoji kompanija, siekianti įdiegti tokias funkcijas į savo įrenginius – anksčiau tai mėgino daryti ir „Xerox Corporation”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.