Andrius Mamontovas koncertuos gatvėje

Žinomas atlikėjas tarsi gatvės muzikantas gros ir dainuos praeiviams. Jis bus ne vienas, mat organizuojama originali šventė „Gatvės muzikos diena”, kurioje dalyvaus dešimtys, o gal ir šimtai žinomų bei nežinomų muzikuojančių žmonių.

Populiarus dainininkas Andrius Mamontovas sako dainavęs gatvėje… Prancūzijoje. Lietuvoje pabūti gatvės muzikanto kailyje jam neteko. Bet dabar kilo mintis surengti „Gatvės muzikos dieną”. Įvairiose pasaulio vietose linksminamasi labai įvairiomis progomis, yra net keistų švenčių. „Ispanijoje yra miestelis, kuriame vieną dieną visi susirenka ir mėtosi pomidorais. Japonijoje rengiamas pagalvių mūšis”, – vardijo Mamontovas. Anot jo, „Gatvės muzikos diena” – ne festivalis. Groti galės visi turintys kokį nors instrumentą, išėję į lauką, parkelį, gatvę ar net balkone. Numatoma, kad muzika skambės nuo 12 iki 22 valandos.

Europos dieną, gegužės 5-ąją, vyksiančiai „Gatvės muzikos dienai” bus pagaminta kepurių, į kurias bus galima įmesti pinigų ar ką nors kita, ir taip paskatinti muzikantus. Pabaigoje planuojama surengti bendrą gatvės muzikantų koncertą vienoje sostinės aikščių.

Kasmet

„Šį virusą galėtume skleisti kaip Europos kultūros sostinė. Jau gavau laiškų iš kitų miestų – Klaipėdos, Kauno, Alytaus – ten irgi gros gatvėse. Tai puiki iniciatyva”, – tvirtino Mamontovas. Kurioje sostinės vietoje gros pats, atlikėjas kol kas nenusprendė. Sakė, norėtų kur nors ant Vilnios upės kranto.

Bus siekiama, kad „Gatvės muzikos diena” taptų tradicinė – vieną dieną per metus žmonės išeitų į gatves ir grotų. „Manau, tai turėtų būti graži, draugiška, kupina muzikos ir triukšmo diena. Norėčiau, kad tokia būtų žmonių laisvės išraiška, – sakė dainininkas, – tiesiog išdrįsti išeiti į gatvę ir pagroti. Tai nėra taip paprasta, kaip atrodo.” Mamontovas pasiryžęs palaikyti šią idėją, kol ji įsitvirtins. Jo įsitikinimu, niekas kitas negali taip suvienyti, kaip universaliausia kalba pasaulyje – muzikos, ir ji yra pats gražiausias bendravimo ir susišaukimo būdas.

Jau dabar į kvietimą koncertuoti gatvėse atsiliepė apie 50 grupių ir atlikėjų. Tarp jų yra ir gerai žinomų – „Lemon Joy”, „G&G Sindikatas”, „Ashtrey”, Kipišas ir kiti. Norintieji dalyvauti „Gatvės muzikos dienoje” gali registruotis internete www.gatvesmuzika.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.