Julija mestų darbą dėl muzikos

Iki nacionalinio „Eurovizijos” finalo Julija Ritčik – grupės „4 Fun” vokalistė – buvo paprasta anglų kalbos mokytoja. Užvėrusi klasės duris „4 Fun” vokalistė keliaudavo į kavines koncertuoti ar repetuoti su grupės nariais.

Niekas nepaneigs, kad visuomenės dėmesys pakeičia žmogaus gyvenimą. „Eurovizijos” nacionalinės atrankos konkurso nugalėtojai Julijai Ritčik jo dabar tikrai ne per mažai. „Televizijai” Julija papasakojo apie iki šiol mažai žinomus šių metų Lietuvos atstovus „Eurovizijoje” – grupę „4 Fun”.

– Paskelbus šių metų nacionalinio „Eurovizijos” finalo nugalėtoją jūsų telefonas tikriausiai ilgai netilo. O kokios reakcijos sulaukėte pirmadienį atėjusi į mokyklą?

– Kolegos, kurie domisi šiuo konkursu, labai džiaugėsi dėl manęs. Tie, kuriems „Eurovizija” nerūpi, gal ir mažiau klausinėjo. Bet šiaip sulaukiau labai daug sveikinimų. Mokiniai irgi laimėjimu pasidžiaugė kartu su manimi. Jie į pamokas atnešė gėlių, o viena mergaitė net iškepė pyragą.

– Atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje” – didžiulė atsakomybė, reikalaujanti kruopštaus darbo ir atsidavimo. Ar dėl šio konkurso jums neteks išeiti atostogų ir palikti mokinių?

– Manau, kol kas atostogų tikrai nereikės eiti. Dabar mūsų veikla – daugiau organizacinio pobūdžio: ieškome lėšų, viską planuojame. O artėjant konkursui, žinoma, teks išeiti atostogų – bandysiu išsiprašyti vieną ar dvi savaites nemokamų.

– Trejus metus dalyvaujate „Eurovizijos” atrankoje, tačiau iki šiol laimėti vis nepavykdavo. Kaip manote, kas trukdė fortūnai nusišypsoti anksčiau?

– Jei reikėtų palyginti visus savo pasirodymus atrankos konkurse, tai šiemet aš dariau tai, kas man patiko, ir taip, kaip įsivaizdavau. Dalyvaudama atrankoje pirmą kartą, kiek pamenu, bandžiau dainą pritaikyti prie „Eurovizijos” standarto. Neišdegė. Pernai su grupe siūlėme roko dainą, bet ir ji publikos neįtikino. Šiemet tikriausiai mums pavyko pasirinkti tiek dainą, tiek vizualinį sprendimą.

– Kas jums yra muzika: laisvalaikis, gyvenimo būdas ar dar vienas darbas?

– Sakyčiau, kad muzika – gyvenimo būdas. Tai užsiėmimas, kuris man teikia daugiausia malonumo. Jei kalbėčiau apie savo pajamas, tai aš daugiausia ir uždirbu iš muzikos. Mokykloje stengiuosi imti tokį krūvį, kuris man leistų suderinti abu užsiėmimus. Jei reikėtų pasirinkti kurią vieną iš šių sričių, prioritetas atitektų muzikai.

– Kaip susikūrė grupė „4 Fun”?

– Aš, Laimonas ir buvęs mūsų bosistas atėjome iš grupės „Road band”, kurioje aš grojau šešerius metus. Atskilę nuo šios grupės pradėjome muzikuoti kaip grupė „4 Fun”. Tuomet prasidėjo daugiau nei metus užtrukusios klajonės ieškant gitaristų. Vienas keitė kitą, kol suradome gitaristus, kurie dabar nuolat groja su mumis.

– Be grupės vokalistės, jūs suspėjate būti dar ir mokytoja. O ką po repeticijų ir koncertų veikia kiti grupės nariai?

– Bosistas Rimantas yra muzikantas. Jis ne tik groja grupėje „4 Fun”, bet dalyvauja ir kituose projektuose. Jį galima išgirsti grojant, pavyzdžiui, džiazą. Gitaristas Andžejus yra ketvirto kurso Muzikos ir teatro akademijos studentas. Šiemet jis baigs bakalauro studijas ir įgis gitaristo specialybę. Būgnininkas Laimonas turi grupę muzikos studijoje – moko jaunimą groti mušamaisiais. Be to, jis dar rūpinasi vienos muzikos prekių parduotuvės būgnų skyriumi. Gitaristas Justas turi nuosavą gėlių verslą.

– Ar daug laiko praleidžiate repetuodami?

– Paprastai mes repetuojame vakarais. Tačiau repeticijų dažnumas priklauso nuo situacijos. Jei esame sugalvoję kokį naują projektą ar naują programą, susitinkame daug dažniau, o jei neturime nieko naujo, užtenka susibėgti ir porą kartų per savaitę.

– Kiekvienos muzikinės grupės svajonė – išleisti albumą. Ar jums ši svajonė jau išsipildė?

– Su grupe „4 Fun” kol kas esame išleidę tik vieną albumą, tai buvo prieš dvejus metus. Albumas įrašytas Lietuvos nacionalinio radijo eteryje gyvo garso koncerte. Šiemet prieš pateikdami „Eurovizijos” atrankai dainą mes buvome įrašę dar vieną kūrinį. Abi dainos turėjo būti mūsų naujo autorinio albumo pirmieji įrašai. Mes norime, kad antrasis mūsų albumas būtų ramių akustinių dainų rinkinys.

– Kur iki šiol daugiausia koncertuodavote?

– Dažniausiai koncertuojame muzikiniuose klubuose, kuriuose būna gyva muzika. Be to, dalyvaujame įvairiuose renginiuose: „Visagino kantri”, Jūros šventėje, „Bike šou millenium” ir kituose. Teko pakeliauti ir po užsienio šalis: su muzikine programa lankėmės Lenkijoje, Latvijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.