„Microsoft HD Photo“: JPEG laikai baigėsi?

„Photo Marketing Association” parodoje Las Vegase „Microsoft” korporacija pristatė savo naująjį grafikos formatą „HD Photo”, kuris turėtų pakeisti JPEG formatą. Naujasis formatas, anksčiau vadintas „Microsft Windows Media Photo”, išsiskiria aukštu suspaudimo laipsniu, gera kokybe ir funkcijų gausa.

Naujojo formato kūrėjai tvirtina, kad šio formato failą suspaudus 2 kartus daugiau nei JPEG, „HD Photo” turės mažiau vaizdo iškraipymų. Be to, dirbant su „HD Photo” formato failu, bus galima iškoduoti tik tą informaciją, kuri reikalinga darbui su tam tikru fragmentu.

„HD Photo” priedėlio, skirto „Photoshop” programai, beta versija buvo sukurta kartu su „Adobe” kompanija. Naudojantis šiuo priedėliu, vartotojai galės atidaryti naujojo formato failus ir išsaugoti juos „HD Photo” formatu. Priedėlis veikia „Photoshop” programoje, skirtoje „Windows” ir „Mac” operacinėms sistemoms. „Windows” operacinei sistemai sukurtą beta versiją jau galima parsisiųsti iš „Microsoft” svetainės. Galutines versijas, skirtas abiem operacinėms sistemoms, planuojama išleisti gegužės mėnesį, ir jos bus nemokamos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.