Parodoje „CeBIT 2007“ – „Intel“ naujienos

„Intel” ketvirtadienį Vokietijos Hanoverio mieste prasidėsiančioje parodoje „CeBIT” pristatys savo naujausius pasiekimus mobiliųjų technologijų srityje ir kartu su partneriais vykdomus e.sveikatos, automobilių elektronikos bei kitus pažangius projektus.

Daugiausiai dėmesio parodos metu bus skiriama kompiuterinių žaidimų ir pramogų gerbėjams. „Intel” stende savo jėgas išbandys vieni geriausių pasaulyje kompiuterinių žaidimų atstovai, kurie kartu su kitais parodos lankytojais rungsis ir demonstruos įgūdžius įvairiuose konkursuose. „Intel” stendą aplankys ir žymūs futbolo, „Formulės 1” bei kitų sporto šakų atstovai.

Parodos metu „Intel” demonstruos patobulintą nešiojamųjų kompiuterių platformą „Santa Rosa”, bus pristatytas naujasis technologijos „Robson” vardas – „Intel Turbo Memory”. „Intel” parodos „CeBIT” metu paskelbs ir daugybę kitų naujienų, susijusių su mobiliosiomis ir automobilių technologijomis.

Naujoji „Intel Centrino Duo” karta – platesnės nešiojamųjų kompiuterių galimybės

Parodos metu bus demonstruojama naujoji nešiojamųjų kompiuterių platforma „Intel Centrino Duo” (dar žinoma darbiniu pavadinimu „Santa Rosa”), kuri bus oficialiai pristatyta antrąjį 2007-ųjų ketvirtį. Ji leis vartotojams naudotis spartesniais kompiuteriais, geresne vaizdo kokybe ir didesnėmis bevielio tinklo galimybėmis. Kompiuteriai su naująja platforma išsiskirs ir didesniu saugumu, patogesniu valdymu bei ilgesne baterijos veikimo trukme.

Kompiuteriai su naująja platforma naudos naujausius procesorius „Intel Core 2 Duo” ir „Intel Turbo Memory” technologiją (iki šiol vadintą darbiniu pavadinimu „Robson”). Pastaroji naudoja NAND tipo atmintinę, kuri leidžia paspartinti duomenų apdorojimą procesoriuje, sumažinti energijos sąnaudas ir tai prailgina baterijos veikimo laiką.

Nešiojamuose kompiuteriuose bus naudojamas ir naujas lustų rinkinys „Crestline”. Jį sudaro integruota vaizdo posistemė „Intel Graphics Media Accelerator X3100” su technologija „Intel Clear Video”. Pastaroji pagerins vaizdų kokybę, leis mėgautis ryškesnėmis spalvomis žiūrint filmus ar peržiūrint nuotraukas.

Nešiojamieji kompiuteriai vis dažniau naudojami didelių apimčių byloms – muzikos ar vaizdo įrašams – siųsti, todėl jiems reikalingi galingesni tinklo įrenginiai. Pagal naujausią ir dar tobulinamą bevielio tinklo standartą 802.11n sukurtas lustas „Next-Gen Wireless-N” ne tik leis jungtis į bevielius tinklus (Wi-Fi) iki 5 kartų didesne sparta ir dvigubai didesniu nei iki šiol atstumu, bet ir naudos mažiau energijos bei valanda pailgins kompiuterio baterijos veiklos trukmę.

„Intel” technologijos automobiliuose – norintiems būti mobiliais visur ir visada

„Intel” nuo 2004 metų aktyviai bendradarbiauja su automobilių pramonės atstovais kuriant elektronikos įrenginius transporto priemonėms. Ypač gerų rezultatų pavyko pasiekti bendradarbiaujant su kompanijomis „EDAG Engineering + Design AG”, „Harman/Becker” ir „Parrot”.

Praėjusią savaitę Ženevoje vykusioje automobilių parodoje buvo pristatytas kompanijos „EDAG Engineering + Design AG” koncepcinis automobilis „EDAG LUV”. Jis priskiriamas naujai LUV – prabangių universalių transporto priemonių (angl. Luxury Utility Vehicle) – klasei.

Automobilis pasižymi ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir novatoriškais technologiniais sprendimais. Kurdama šį automobilį EDAG glaudžiai bendradarbiavo su „Intel” specialistais, prisidėjusiais kuriant įvairius elektronikos prietaisus automobilio viduje – jiems buvo panaudoti „Intel” lustai ir kitos technologijos.

Parodos metu bus pristatytas metus trukusio bendro darbo su elektroninės įrangos kūrėjais „Harman/Becker” rezultatas – technologija „StarRec”. Vairuotojams ji leidžia balsu valdyti įvairius prietaisus, pavyzdžiui, muzikos grotuvui nurodyti pageidaujamą kūrinį, o integruotam kompiuteriui – perskaityti gautą elektroninį laišką.

Tarp kitų „Intel” parodoje pristatomų šios srities naujovių – bendradarbiaujant su bevielių mobiliųjų telefonų priedų gamintoju „Parrot” sukurtas „Bluetooth Gateway”, leidžiantis saugiai sujungti ultramobiliuosius (UMPC) kompiuterius su automobilio muzikos grotuvu ir balsu juos valdyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.