Lietuviai pirmąkart dalyvaus Šv. Patriko parade Dubline

Šeštadienį Airijos sostinę sudrebinsiančiame Šv. Patriko dienai skirtame parade pirmąkart drauge su keliais tūkstančiais dalyvių žygiuos ir Airijos lietuvių bendruomenės atstovai. Dublino centrinėmis gatvėmis nusidrieksiančiu spalvingu karnavalu siekiama pabrėžti šiuolaikinės Airijos daugiakultūriškumą.

Šių metų parado tema – „Legendos”. Į šią įspūdingą šventę pirmąkart įsilieję lietuviai parade taps naujos legendos – „Kintantis miestas” – dalimi, teigiama Airijos lietuvių bendruomenės pranešime spaudai.

„Kintantis miestas” – tai bendras Dublino miesto tarybos ir keliolikos įvairia veikla Airijoje užsiimančių bendruomenių projektas, kuriuo siekiama parodyti teigiamą šių bendruomenių įnašą besikeičiančiame Dubline. Airijos lietuvių bendruomenė „Kintančiame mieste” bus vienintelė Europos Sąjungos šaliai atstovaujanti tautine veikla užsiimanti organizacija.

Lietuvių grupė parade įkūnys įvairių profesijų miestiečius: virėjus, nešančius milžiniškus cepelinus, paštininkus su šūsniais į Lietuvą siunčiamų laiškų, viešųjų ryšių atstoves, pasidabinusias iš lietuviškų laikraščių sukurtomis suknelėmis, taipogi programuotojus, vairuotojus ir mamas.

Parade žygiuos 20 lietuvių, pusė jų yra Dublino lituanistinės mokyklėlės „Keturi vėjai” mokiniai.

Kasmet Dubline vykstantis Airijos globėjui Šv. Patrikui skirtas paradas pritraukia keletą tūkstančių dalyvių iš įvairiausių pasaulio šalių ir apie milijoną žiūrovų. Iškilmės vyksta ir kitose šalyse.

Po kelių emigracijos šimtmečių maždaug 70 milijonų žmonių visame pasaulyje teigia turį airiškas šaknis.

Manoma, kad Airijoje gyvena apie 120 tūkst. lietuvių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.