Pavasarinės nuotaikos grafikės Nijolės Vilutienės – Ingvi parodoje „Gėlė ir žiedas”

Kovo 20 d. (antradienį) 18val. „ARTimoje galerijoje” atidaroma grafikės Nijolės Vilutienės – Ingvi paroda „Gėlė ir žiedas”.

Pavasarėjant norisi kuo daugiau šviesos ir spalvų. Ne išimtis ir meno kūrėjai. Grafikos darbus kurianti menininkė Nijolė Vilutienė-Ingvi po neilgų svarstymų nusprendė: „Tamsios parodos nedarysiu!”. „ARTimoje galerijoje” yra pristatomi pavasario įkvėpti, spalvingi šios menininkės grafikos darbai, kuriuos vienija žiedo ir gėlės motyvas.

Nepaprasto kruopštumo reikalaujančia sausos adatos technika atliktus darbus drąsiai galima vadinti moteriškais. Jautriais štrichais, dideliu dėmesiu kiekvienai darbo detalei menininkė „užaugina” preciziškus gėlių atvaizdus. Antspauduose autorė kuria gėlių įvairovę, apimančią nuo virpančių smulkių gėlynų iki į abstrakciją pereinančių, vitališkų, ryškiaspalvių žiedų.

Prieš porą metų autorės darbuose atsiradusių žiedų, augmenijos refleksijų pašonėje nelieka ir nuo pat kūrybos pradžios šios menininkės darbus lydėjęs moters motyvas. N. Vidutienė-Ingvi pripažįsta, jog mėgsta sugrįžti prie anksčiau plėtotų temų – laikas leidžia pažiūrėti į jas iš šono ir įnešti naujų idėjų, naujų požiūrio kampų. Todėl parodoje eksponuojamuose darbuose susilieja autorei būdingas jautrus moters aktas ir gėlių žiedai. Net ir kuriant atskirų augalų vainikus autorei imponuoja moters vaizdinys – labai švelniai, subtiliai ir nevulgariai daroma aliuzija į žiedo ir moters vaidmenį vaisiaus atsiradimo raidoje.

Autorės darbų originalumas nelieka nepastebėtas ir užsienyje. Be Europos šalyse gausiai eksponuojamų darbų, N. Vilutienės-Ingvi kūriniai keliauja po Japoniją, Kiniją, JAV, Argentiną. Pastarasis menininkės įvertinimas – 2006 metais Taivanyje vykusioje XII Tarptautinėje estampo ir piešinių bienalės parodoje, kurioje dalyvauja šioje srityje dirbantys menininkai iš 74 šalių, vieno iš ciklo „Žiedas” darbų pelnytas specialus prizas estampo kategorijoje.

Visą šį ciklą bei kitus autorės sukurtus žiedus kviečiame apžiūrėti parodoje, veiksiančioje iki balandžio 7 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.