Elgetaujantis krepšinio klubas sezoną baigs be pinigų?

Neaišku, kaip iki sezono pabaigos išgyvens Panevėžio krepšinio klubas „Panevėžys”. Skolos ir toliau slėgs krepšininkus, nors Panevėžio miesto savivaldybės skirtos lėšos – 270000 litų – į klubo sąskaitą jau pervestos. Iš tų pinigų sumokėti atlyginimai „Panevėžio” komandos krepšininkams. Kaip klubas gyvens toliau, iš kur gaus finansavimą, Panevėžio krepšinio federacijos prezidentas Vladas Jackevičius negalėjo atsakyti. Krepšinio klubo direktorius Egidijus Karalevičius kaip visada atsitvėrė tylos siena ir į telefono skambučius neatsakinėjo.

Biudžeto pinigai panaudoti algoms

Pasak Panevėžio krepšinio federacijos (PKF) prezidento Vlado Jackevičiaus, 2007 metams skirtos lėšos – 270 tūkstančių litų – iš Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto krepšinio klubui „Panevėžys” pervestos.

„Federacijos valdyba nusprendė, kad lėšas krepšinio klubui reikia pervesti pirmąjį ketvirtį. Klubą slegia skolos. Pervesti visus pinigus vertė už keletą mėnesių klubo krepšininkams bei klubo administracijai neišmokėti atlyginimai. Išmokėjus algas, klubo sąskaitoje liko keli tūkstančiai litų. Nežinau, kas bus toliau. Reikės galvoti, ieškoti rėmėjų, kurie galbūt padės išgyventi iki sezono pabaigos Panevėžio reprezentacinei vyrų krepšinio komandai, kol kas Lietuvos krepšinio lygos čempionate užimančiai trečiąją vietą”, – pasakojo PKF prezidentas.

V.Jackevičius teigė, kad Panevėžio krepšinio klubas niekada nebuvo lepinamas lėšomis. „Klubo sąmata 2006-2007 metų sezonui nesiekė vieno milijono litų. Pavyzdžiui, „Žalgirio” klubo sąmata metams – apie 25 milijonus litų. „Panevėžio” klubo sąmata – labai maža. Taip buvo visada. Panevėžio krepšininkai niekada negalėjo pasigirti dideliu biudžetu”.

Remti atsisakė

PKF prezidentas tvirtino, kad krepšinio klubas naudoja ne tik Savivaldybės skirtas lėšas. „Klubą remia Panevėžio bendrovės. Tačiau iki sezono pabaigos krepšininkus remti atsisakė Panevėžio statybos trestas, bendrovė „Panevėžio keliai”. Kodėl jie atsisakė remti, paaiškinti negaliu. Ieškome kitų rėmėjų. Vyksta derybos su bendrovės „Lietkabelis” vadovais. Galbūt pavyks su jais sutarti. Jei su šia bendrove derybos pavyks, tikėtina, kad 2007-2008 metų sezoną klubas pakeis pavadinimą ir vadinsis „Lietkabelis” (tokį pavadinimą komanda prieš keletą metų jau turėjo, – autorės pastaba)”.

Algų dydžio paslapties neišdavė

Į klausimą, kokio dydžio algas gauna krepšininkai, V.Jackevičius atsakė: „Tai komercinė paslaptis. Galiu pasakyti, kad klubo direktoriui Egidijui Karalevičiui kas mėnesį mokama po pusantro tūkstančio litų. Klubo vadybininkas Saulius Pekeliūnas ir buhalterė gauna po tūkstantį litų. Tai nėra daug”.

Anot PKF prezidento, finansinės paramos „Panevėžio” krepšinio klubui ieškoma ir kitur. „Vyksta derybos ir su Lietuvos krepšinio federacija. Išsiuntėme raštus Finansų ministerijai. Galbūt pavyks gauti lėšų iš šių instancijų. „Ubagaujame”, kur tik galime. Tikimės, gal pavyks gauti lėšų, ir krepšininkai sėkmingai baigs sezoną. Galbūt pavyks suderėti dėl klubo finansavimo ir kitą sezoną”, – tikėjo sėkme V.Jackevičius.

Nekomentavo

Pakalbintas vienas iš bendrovės „Panevėžio keliai” akcininkų milijonierius Gvidas Drobužas, išgirdęs klausimą, kodėl bendrovė atsisakė remti krepšinio klubą „Panevėžys”, nusistebėjo: „O kas jums taip sakė? Į tą klausimą atsakyti negaliu. Tegul komentuoja V.Jackevičius”. Paaiškinus, kad tokią informaciją PB pateikė PKF prezidentas, G.Drobužas tarstelėjo: „Daugiau nieko nekomentuosiu”.

Klubo direktoriumi nepatenkintas

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) direktorius Bronislavas Pliavga patvirtino, kad į krepšinio klubo „Panevėžys” sąskaitą pirmąjį ketvirtį tikrai buvo pervesta 270 tūkstančių litų.

„Klubas įklimpęs į skolas. Kito kelio nebuvo. Teko biudžeto lėšas klubui skirti pirmąjį ketvirtį. Iš viso šiais metais krepšiniui skirta 365 tūkstančiai litų. Reprezentacinė vyrų krepšinio komanda lėšas jau išnaudojo, o likusius krepšinio klubams skirtus pinigus panaudos pagal sudarytą grafiką”, – aiškino KKSC vadovas.

KKSC direktorius prasitarė, kad nėra patenkintas krepšinio klubo „Panevėžys” direktoriaus E.Karalevičiaus vadovavimo stiliumi, tačiau, pasak jo, pakeisti klubo direktorių – ne jo galia: „Nesiseka krepšinio klubui dėl vadovų. Ir šis vadovas ne pats geriausias. Klubo valdybai vertėtų pagalvoti, kaip jį pakeisti. Beje, Savivaldybės biudžeto skirtų lėšų panaudojimą kontroliuojame, bet kaip naudojamos rėmėjų lėšos, pasakyti negaliu. Mums patikrinti, kaip naudojamos rėmėjų lėšos, neleidžia. Jie nesitaria su mumis”.

Mobilusis telefonas tylėjo

B.Pliavga taip pat tvirtino, kad negali pasakyti, kokio dydžio algos mokamos krepšininkams. „Tai komercinė paslaptis. Net ir man nepasako, kokio dydžio algos mokamos krepšininkams. Galbūt klubo valdybos nariai žino?” – svarstė KKSC direktorius.

Pasiteiravus, kas yra krepšinio klubo „Panevėžys” valdybos nariai, B.Pliavga atsakė: „Tiksliai negaliu pasakyti, bet žinau, kad klubo valdybai priklauso Tarybos narys Sigitas Činga, Alfonsas Garuckas, Vladas Jackevičius. Daugiau nežinau”.

Vakar PB bandė nedviprasmišką situaciją išsiaiškinti su klubo direktoriumi E.Karalevičiumi. Deja, jo mobilusis telefonas tylėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.