Marijampolės socdemai „užvaldo” mokyklas

Socialdemokratų atstovams stebėtinai sekasi pelnyti vadovaujančius postus Marijampolės švietimo įstaigose. Valdininkai tikina, esą tokia sėkmė su partiškumu nieko bendro neturinti.

Marijampolės socialdemokratai baigdami savo valdymo laikotarpį mieste gali pasidžiaugti, kad dar viena jų partijos kolegė vadovaus švietimo įstaigai. Naująja Želsvos pagrindinės mokyklos vadove laimėjusi atrankos konkursą paskirta 5 metų partinį stažą turinti Lina Kvederevičienė. Iki šiol ji dirbo šios mokyklos direktoriaus pavaduotoja, o šiam mirus Kvederevičienei buvo laikinai patikėtos vadovės pareigos.

„Kandidatų partiškumo per konkursą neklausiame, mums svarbu, kad žmogus atitiktų kitus kriterijus. Mūsų skelbtame konkurse panoro dalyvauti tik Kvederevičienė”, – LŽ teigė Marijampolės savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Anelė Melnykienė.

Ji nurodė ilgametės pedagogės pranašumus, lėmusius jai direktorės postą. Kvederevičienė turi 29 metų pedagoginio darbo stažą, 10 metų vadybinės veiklos stažą.

„Nemanau, kad priklausymas kuriai nors partijai turi įtakos vertinant mokyklų vadovus”, – LŽ tikino ir Marijampolės savivaldybės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys.

Pati Kvederevičienė pasakojo į Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) įstojusi dar 2002 metais, ir visai ne dėl postų, todėl pabrėžė nemananti, kad jos skyrimas vadovauti mokyklai gali būti siejamas su partine priklausomybe.

Kvederevičienė – ne pirma pedagogė socialdemokratė, pradėjusi vadovauti mokyklai. Per pastaruosius kelerius metus beveik nebūta atvejo, kad konkursą eiti pagrindinės ar vidurinės mokyklos direktoriaus pareigas laimėtų kurios nors kitos partijos atstovas. Socialdemokratas Raimundas Valuckas tapo Jono Totoraičio vidurinės mokyklos direktoriumi, jo partijos kolegė Nijolė Stadalienė užėmė laisvą Petro Armino vidurinės mokyklos vadovo postą. Šiuo metu būtų sunku rasti kiek didesnę Marijampolės mokyklą, vadovaujamą ne socialdemokrato.

Vieni į šiuos postus paskirti jau būdami Marijampolėje valdančios partijos nariai, kiti į LSDP perėjo iš kitų partijų.

Iš septynių miesto vidurinių mokyklų tik „Šaltinio” vidurinei vadovauja „kitamintis” Jonas Kukuras. Keletą kartų miesto taryboje buvo svarstoma, ar jis gali toliau eiti savo pareigas. Savivaldybės vadovai teigia, kad tai buvo susiję su mokyklos įskola, siekusia daugiau nei pusę milijono litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Marijampolės socdemai „užvaldo” mokyklas"

  1. Petras

    Gal ir profesionalūs pedagogai parenkami. Bet socialdemokratas meras – daug pasako. Tvirtinamos pozicijos prieš seimo rinkimus. Jei nevadovautų socdemai, Marijampolė vėl imtų kelti riaušes,blokuoti kelius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.