Penktadienį Kaune bus pristatytas eksperimentinis džiazo ir hip-hop’o junginys

Jungtinis Vilniaus ir Kauno projektas „Digital groove”, sujungsiantis elektroninės muzikos, džiazo ir hip-hop’o stilius, jau šį penktadienį bus pristatytas kauniečių auditorijai. Šis projektas, kuris įvyks klube „Džem Pub”, eksperimentuos su skirtingais stiliais, kuriuos sujungs į vieną bendrą muzikos mišinį.

Projektą sudaro 7 muzikantai, sukaupę patirtį savo muzikiniuose stiliuose, ne kartą apdovanoti Lietuvoje ir užsienyje. Tai bus pirmas projektas, kada visi šie muzikantai koncertuos vienoje scenoje.

„Digital groove” dalyvaus dj Defonation, kuris šalies publikai gerai žinomas iš „Boogaloo”, klubo „Gravity” vakarėlių. Atlikėjas savo programą pristatęs Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Anglijoje, ne kartą kviestas į Lietuvos ir Latvijos radio ir televizijos laidas, koncertavęs kartu su Shmekla, Vaiper, Pieno Lazeriais, Vytauto Labučio Jazz Quartet, dj Crazy Cuts (Vokietija), dj Format (Didžioji Britanija) ir kitais Lietuvos ir pasaulio atlikėjais.

Džiazo stilių šiame projekte atstovaus trys muzikantai: Darius Balčiūnas, Lukas Pakėnas ir Tadas Petkevičius, kurių trio „A jazz” ne kartą girdėjo Kauno džiazo muzikos gerbėjai. Tai trys jauni muzikantai, kuriantys kompozicijas ir aktyviai dalyvaujantys Lietuvos džiazo renginiuose, ne kartą koncertavę su Kauno bigbendu, Christian Fratima ir kitais atlikėjais. Pusmetį gyvuojantis „A jazz” kolektyvas jau spėjo pristatyti kelias džiazo, funk’o, bliuzo programas, šiuo metu intensyviai dirba įrašų studijoje.

„Digital groove” dalyvaus ir Mc Messiah, neseniai išleidęs pirmąjį savo albumą „Antimaterija”. Albumas pasirodė prieš kelis mėnesius, tačiau jis jau spėjo pelnyti „Metų albumo” titulą „Lietuvos hip-hop’o apdovanojimuose 2006”. Atlikėjui taip pat įteikti geriausio metų atlikėjo apdovanojimas „Lietuvos hip-hop’o apdovanojimuose 2005”, geriausio metų hip-hop žanro atlikėjo nominacija „Lietuvos alternatyvos apdovanojimuose 2005”, pirmojo Lietuvos internetinio Mc Battlo „Atradimo” apdovanojimas.

Prie projekto taip pat prisijungs Gon, šiais metais tituluotas „Lietuvos hip-hop’o apdovanojimuose” beatbox’o kategorijoje ir Dj Emilis.

Kovo 16 d. klube „Džem Pub” įvyksiantis „Digital groove” bus pristatytas ir kituose miestuose, jau dabar ieškoma naujų vietų, naujų muzikantų, kurie norėtų prisijungti prie šio projekto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.