„Mirusįjį” prikėlė fotoaparato blykstė

Savaitgalį gavę pranešimą apie neva nužudytą vyrą Šilutės rajono policininkai vyko į Dieglių kaimą. Tačiau ekspertui pasiruošus apžiūrėti kūną, „negyvėlis” staiga pakėlė galvą ir paklausė, kas čia vyksta.

Šilutės rajono PK budėtojui paskambinusi moteris pranešė, kad, parėjusi į namus, rado neva nuvirtusį bei peiliu susižalojusį sugyventinį. Buvo skubiai suformuota bei į įvykio vietą išsiųsta operatyvinė grupė.

Pasiekti Dieglių kaimą pareigūnams nebuvo paprasta, nes automobilis vis klimpo miško kelyje. Teko net pora kartų kviestis į pagalbą ūkininkus, kad jie traktoriumi ištrauktų mašiną. Bestumdant automobilį ir patiems operatyvininkams teko išsimaudyti purve.

Atokų vienkiemį pasiekusius policininkus pasitiko gedulingai nusiteikusi neblaivi moteris. Ji prisistatė nužudytojo sugyventine.

Kambaryje, ant lovos, gulėjo vyriškis išbalusiu veidu. Aplink jį stovėjo uždegtos žvakės.

Pareigūnai ėmėsi darbo: kriminalistinių tyrimų specialistas atsidarė savo lagaminą, tyrėja ruošėsi bendrauti su sugyventine, o kriminalistas dairėsi galimų nusikaltimo pėdsakų ir įrankių.

Pradėjus fotografuoti įvykio vietą „negyvėlis” staiga pakėlė galvą ir pasiteiravo, kas čia vyksta. Visi kambaryje buvę žmonės sustingo iš netikėtumo.

Anot Šilutės rajono PK Organizacinio poskyrio viršininko Ryčio Kostiuškos, vis dar sprendžiama, ar moterį patraukti atsakomybėn už melagingą iškvietimą.

„Budėtojui paskambinusi moteris buvo neblaivi, tad nerišliai kalbėjo. Ji tvirtino, kad mirė vyras – esą neblaivus vyriškis susižalojęs peiliu. Nuvažiavus į įvykio vietą paaiškėjo, jog sugyventinis tiesiog miegojo, o pradėjus blyksėti kriminalisto fotoaparatui atsibudo.

Vienkiemio gyventojas nebuvo nei sumuštas, nei kitaip sužalotas. Aišku, negerai, kad pareigūnai ne vieną kilometrą važiavo veltui. Dar blogiau būtų buvę, jei jų pagalbos būtų prireikę įvykus tikram nusikaltimui”, – sakė R. Kostiuška.

Kaimo gyventojai sugyventinius apibūdina kaip išgeriančius, asocialius asmenis. Spėjama, kad vyriškio mirtis moteriai galėjo pasivaidenti dėl pernelyg didelio išgerto alkoholio kiekio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.