Teismo išvakarėse – bandė susideginti

Užvakar uostamiesčio areštinės pasivaikščiojimo kiemelyje savo rūbus žiebtuvėliu užsidegė Skuodo rajono gyventojas. Areštinėje vyras laukia teismo, mat yra kaltinamas mažametės podukros išniekinimu.

Klaipėdos policijos areštinės gyvavimo istorijoje užfiksuotas pirmas bandymas susideginti – paprastai suimtieji žalojasi plytelių nuolaužomis ar skutimosi peiliukais.

Incidentas vyko pirmadienį, apie 9.30 val. Pasivaikščioti išvestas Rimvydas Š. (gim. 1979 m.) žiebtuvėliu pasidegė rūbus, tačiau pareigūnai spėjo laiku tai pastebėti.

Degantys rūbai buvo skubiai nuvilkti, tad vyras nenukentėjo. Rimvydas Š. medikų pagalbos atsisakė.

Pasiaiškiname dėl mažametės išžaginimo, seksualinio prievartavimo bei suimtas vyras tvirtino, neva jam laikinai aptemęs protas. Jis sakė pareigūnams pretenzijų neturintis.

Iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus į Klaipėdos VPK areštinę Rimvydas Š. atvežtas kone prieš savaitę. Šį penktadienį Klaipėdos apygardos teisme planuojama pradėti jo bylą.

10-metės podukros žaginimu įtariamas Skuodo rajono Girdenių kaimo gyventojas pareigūnų dėmesio sulaukė pernai rudenį. Įtarimai dėl vaiko išnaudojimo kilo pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl mažametės sužalojimo.

Pareigūnai skriaudžiama mergaite susidomėjo gavę informacijos iš pedagogų. 10-metė į mokyklą atėjo su randu ant žando. Paklausinėjus mergaitė papasakojo, jog karšta keptuve ją nudegino patėvis. Tada viešumon iškilo keletas seksualinės prievartos prieš mergaitę epizodų.

Nuo praėjusių metų spalio vidurio mergaitės globa patikėta Klaipėdos rajone gyvenančiai močiutei.

Kaltinamasis su bendraamže žmona augina tris savus vaikus. Beje, savo pavardę jis yra suteikęs ir kaimynės pagimdytam vaikui. Teismo laukiantį vyrą sutuoktinė aktyviai lanko bei tiki jo nekaltumu.

Už globojamų nepilnamečių seserų išnaudojimą pernai jau buvo teisiamas vienas Skuodo rajono ūkininkas. Vyriškiui pavyko su nukentėjusiomis susitaikyti pasiūlius materialinę kompensaciją. Visgi netrukus vyras baigė gyvenimą savižudybe. Kalbėta, jog taip pasielgti jį paskatino laikas, praleistas Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.