Dar vienas muzikinis šou

Šiandien, kovo 10 dieną, Lietuvos televizija pradeda rodyti naują sumanymą – „Lietuvos dainų dešimtuką”. Dainuos garsūs dainininkai, kiti žinomi žmonės, iššūkį metantys vadinamiesiems avantiūristams.

Neseniai LNK kanalu pradėtas rodyti šou „Žvaigždžių duetai” sulaukė naujo konkurento. Vos pasibaigus nacionalinei „Eurovizijos” atrankai šeštadieniais LTV kvies žiūrovus prie televizijos ekranų. „Lietuvos dainų dešimtuke” dėl nugalėtojo vardo kausis penkiolika porų. Šio šou pranašumas prieš „Žvaigždžių duetus” – gyvas koncertas, tiesioginė transliacija.

Mestas iššūkis

Projekte dešimt porų sudarys profesionalių dainininkų ir Lietuvos įžymybių duetai. Dar penkios poros mes profesionalams iššūkį ir bandys įrodyti, kad ir mėgėjai gali puikiai sudainuoti dainą bei pasirodyti scenoje.

„Lietuvos dainų dešimtuke” mikrofoną į rankas paims rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, rytais žadinanti piliečius „Labo ryto” vedėja Lavija Šurnaitė, aktorius Vitalijus Cololo, aktorė Redita Dominaitytė ir kiti. Žiūrovus tikriausiai nustebins, kad šį kartą muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas pats stos priešais komisiją. Jam dainuoti padės Aistė Pilvelytė.

Renginių vedėjas Audrius Giržadas, irgi dalyvaujantis projekte, sako, kad „jei gali nedainuoti, nedainuok”. Tačiau žiūrovai galės įsitikinti, kad jam šis posakis netinka. Vyras tapti „dainų karaliumi” bandys kartu su Rosita Čivilyte.

Su verslininke Rita Dapkute ant scenos užlipsiantis atlikėjas Mantas šypsodamasis prisipažino, kad į šį šou eina vėl nugalėti. Pasak laidos prodiuserės Indrės Ciesiūnienės, nugalėtojų laukia toks pat piniginis prizas kaip ir „Lietuvos šokių dešimtuke” – 50 000 litų.

Šeštadieninio vakarais muzikinį renginį ves Rolandas Vilkončius. Jam talkins dvi merginos – buvusi nacionalinės „Eurovizijos” atrankos vedėja Gabrielė Bartkutė ir „Lietuvos šokių dešimtuko” dalyvė Greta Šapkaitė.

Tik gyvai ir tiesiogiai

Nors naujasis sumanymas stengsis pritraukti žiūrovus taip pat atliekamomis dainomis, kaip ir muzikinis LNK projektas „Žvaigždžių duetai”, tačiau LTV plano prodiuserė I.Ciesiūnienė teigė, kad šie šou yra skirtingi. „Mūsų projektas vyks tik tiesioginiame eteryje. Taip pat poros dainuos visą laiką gyvai ir jiems akompanuos gyvai grojanti grupė. Nebus jokių karaokės tekstų. Dalyviams privaloma mokėti dainų žodžius mintinai. Nebus suflerių, kurie leistų atlikėjams skaityti tekstus”, – pasakojo ji. Duetams pritars LRT lengvosios muzikos orkestro bigbendo grupė.

Pasak prodiuserės, projekto dalyvius dainuoti mokė profesionalūs dėstytojai – Gintarė Skėrytė, Janina Miščiukaitė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė. Dalyviai privalo per savaitę dirbti mažiausiai tris kartus po valandą su savo mokytojais.

Prodiuserė paminėjo, kad šio projekto svarbiausias tikslas nėra šou elementai. „Dainos čia bus atliekamos tokios, kokios jos yra natūralios. Nematysime mėtomų gėlių ar kitų aktorinių triukų. Žiūrovai turės galimybę pamatyti visas atlikėjų klaidas, stebėti, kaip jie tobulėja”, – teigė I.Ciesiūnienė.

Projekto sumanytoja prisipažino, kad ruošiantis projektui teko pakeisti 8 žmones, kurie nesugebėjo reikiamai dainuoti gyvai. „Ne visi buvo pakeisti vien dėl vokalinių sugebėjimų. Kai kurie nutarė pasitraukti patys: ar dėl sveikatos, ar laiko, pareikalausiančio gerai pasirodyti eteryje”, – kalbėjo prodiuserė.

Lietuviai nedainingi

„Aš labai nusivyliau lietuviais. Maniau, kad esame dainingi. Bet taip nėra. Mes galbūt šokanti tauta, bet tikrai ne dainuojanti. Jei išgėręs alaus žmogus gali „bimbinti” gitara prie laužo, tai nereiškia, kad jis gerai sudainuotų tiesioginiame eteryje. Dalyvių šiam šou surasti buvo tikrai sunku”, – teigė ir „Lietuvos šokių dešimtuką” prodiusavusi I.Ciesiūnienė.

„Lietuvos dainų dešimtuke” neišgirsime lietuviškų dainų. Duetai atliks pasaulinius šlagerius. „Esame nacionalinėje televizijoje, todėl į mus žiūrima per padidinamąjį stiklą. Dainų vogti negalime. Sunkiai dirbame su leidybinėmis firmomis, deriname dainų tekstus, kad tik nebūtų pažeistos autoriaus teisės. Projekte bus galima išgirsti ir išverstų dainų į lietuvių kalbą, tačiau šis darbas yra beprotiškai sunkus”, – prisipažino prodiuserė.

„Lietuvos dainų dešimtuko” poros:

1.Mantas ir Rita Dapkutė

2.Alanas Chošnau ir Laura Sintija Černiauskaitė

3.Vilius Tarasovas ir Redita Dominaitytė

4.Egidijus Sipavičius ir Lavija Šurnaitė

5.Vladas Kovaliovas ir Sigita Vozbutienė

6.Janina Miščiukaitė ir Jurijus Smoriginas

7.Aistė Pilvelytė ir Jonas Vilimas

8.Rosita Čivilytė ir Audrius Giržadas

9.Rasa Kaušiūtė ir Vitalijus Cololo

10.Eva ir Jokūbas Bareikis

11.Jurgis Bruzga ir Lidija Rasutis

12.Nikodemas ir Viktorija Vaineikytė

13.Aleksandras Petrulis ir Aurelija Čižauskaitė

14.Tomas Pavilionis ir Ieva Kūrytė- Vėtė

15.Eimantas Strolė ir Evelina Kauklienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.