Kaip išsaugoti šeimą?

Mes su vyru susituokę 4 metus, gyvename iš viso 6 metus. Turime 4 m. sūnų. Vyras grįžta vėlai naktimis, kartais iš viso negrįžta, būna su savo administratore ir sako, kad jie tik draugai. Iš namų jis neišeina – sako, kad tai ir jo namai. O aš blogai valgyti gaminu, blogai lyginu ir t.t. Nežinau, kaip elgtis. Bandžiau visiškai nieko nesakyti, leidau jam gyventi taip, kaip jis nori, net iš po naktinių gastrolių nekėliau ginčų, maniau, gal jam praeis.

Bet, pavyzdžiui, šiandien paskambino man į darbą (aš išėjau 7 val., o jis dirba nuo 9 val.) ir mane apšaukė, kad aš jam neišlyginau drabužių ir jis neturi kuo rengtis, nors savaitgalį prasirgau ir net neišlipau iš lovos. Mat iš jo juokiasi jo administratorė: atseit tavo žmona tavęs neprižiūri, išleidžia į darbą nelygintom kelnėm. Kai jis naktimis negrįžta, o mano skambučius ignoruoja, aš einu iš proto. Kaip elgtis, nežinau. Skirtis nenoriu, nes man šeima yra viskas. Nežinau, kaip man išsaugoti šeimą. Patarkite. Odeta, 29 m.

Panašu, kad Jūsų vyras jaučiasi kaltas dėl savo naktinių gastrolių. Kaltė yra slegiantis ir sunkiai išgyvenamas jausmas, todėl bet kuris žmogus stengiasi jos kuo greičiau atsikratyti. Jūsų atveju vyras nesąmoningai perkelia savo kaltę Jums. Taigi galite stengtis iš paskutiniųjų tobulai lyginti drabužius, tobulai gaminti valgį ir pan., – jis vis tiek suras kokį nors pretekstą jus apkaltinti.

Jūs labai bijote skyrybų. Kodėl? Gal užaugote nepilnoje šeimoje? Galbūt jau anksčiau patyrėte išsiskyrimo skausmą su mylimu žmogumi – iki šios santuokos? Apgalvokite, kokios yra Jūsų baimės priežastys. Gali būti, kad būtent Jūsų baimė išsiskirti leidžia vyrui elgtis su Jumis nepagarbiai ir Jumis manipuliuoti.

Tikiuosi, kad savo jausmų analizė atves Jus prie sprendimo, kaip konkrečiai elgtis šioje situacijoje. Juk labiausiai priimtini yra tie patarimai, kuriuos atrandame patys.

Kieno žodis lemiamas?

Mano mama galvoja, kad ji viską žino geriausiai, todėl visur primeta savo nuomonę ir skonį ne tik man, bet ir mano dukrai (9 m.). Aš pati stengiuosi kuo mažiau diktuoti dukrai ir leidžiu jai rinktis pačiai. Mama gyvena su mumis kartu, ir man dažnai tenka „apginti savo teises”. Dukrai sunkiau nei man nepaisyti jos patarimų, nes ji dar maža. Kaip taikiai įtikinti močiutę, kad jai nereikėtų kištis? Irma.

Yra tik vienas būdas leisti mamai suprasti, kad jai nedera kištis: daryti savaip. Tarp Jūsų ir mamos, be natūralios sąveikos, dar esama ir vadinamosios metasąveikos. Mama savo pastabomis Jums tarsi sako: „Aš tau įrodysiu, jog esi maža. Aš prie tavęs kabinėsiuos, o tu pyksi.” Ji prie Jūsų kimba – ir Jūs išties pykstate. Tai veikia. Ir kol tai veiks, mama šią virvutę tampys.

Esmė čia ne drabužiai ir ne šukuosena, o statusas. Jūs, kaip ir visos šeimos, gyvenančios keliomis kartomis vienuose namuose, nuolat sprendžiate klausimą „Kas čia svarbiausias?” Jūsų mama savo pastabomis remiasi į Jūsų abejones, ar išties turite teisę pati nuspręsti, kaip Jums rengtis ir rengti savo vaiką.

Atskirai dėl dukters jaudintis neverta. Dukra orientuojasi į Jus, ir jos netvirtumas – jūsiškio atspindys. Išsiaiškinkite pati sau, ar turite teisę spręsti, ir dukra tai priims be papildomų priemonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , .

3 atsiliepimai į "Kaip išsaugoti šeimą?"

  1. amor

    Idomu, kam toks vyras labiau reikalingas? Tau ar vyro administratorei? Ko gero smagu tau lyginti jo marskinius ir skalbti puskojines….:)))))) Ir laukti griztant is kitos lovos… Pagalvok, ar verta aukoti savo gyvenima!

  2. Nežinia

    kaip čia geriau,bet jei tavęs nemyli,tai jam bus viskas blogai,ar tu jam tas kelnes lyginsi,ar ne,tai negerai išlyginsi.Kad mylėtų,tai ir pats išsilygintų nebambėjęs.Yra tokia rūšis moteriškių,kurioms galima dėl „blogų”žmonų guostis iki begalybės,jos dar pačios pakurstys.Aš jau tai praėjus,man dabar juokinga,bet kada tai verkiau,nes taip pat neįtikau,bet ir su ja negyvena. 😉

  3. sonija

    😡 kodel visos moterys tokios silpnos reikia imti jauciui uz ragu o jei ne tai ir kiaule ivesk i baznycia ir lips ant altoriaus.reikia nepasiduoti ir buti stipriai kovoti uz saveee!!!!!! 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.