Pavasaris: sijonų žydėjimo metas

Daugeliui moterų pavasaris prasideda tada, kai oras leidžia nusviesti į šoną kelnes ir pagaliau atidengti kojas. Sijonas – tai netgi ne sezono ir ne mados reikalavimas, o veikiau psichologinis nusiteikimas pasitikti taip išsiilgtą saulės šilumą.

Rodės, jog nūnai, dizaineriams susižavėjus suknelėmis, sijonai pasitrauks šešėlin, tačiau taip neįvyko. Mat sijonas turi keletą pranašumų, kurių praktiškos moterys, žinoma, neatsisakys.

Pirmiausiai – tai bene pagrindinis dalykinio garderobo drabužis. Netgi jei ignoruosime patį griežčiausią „dreskodą”, kuris reiškia baltą viršų ir tamsią apačią, sijonas vis tiek liks geriausias pasirinkimas: jis ir dalykiškai griežtas, ir moteriškas.

Šį sezoną kaip įprasta geriausius pavyzdžius galime pamatyti britų dizainerių kolekcijose, mat angliškas kostiumas – tai klasika, kuri dar ilgai viešpataus visų šalių biuruose. Naujas principas tiek britų, tiek prancūzų ir amerikiečių kolekcijose – pailgintas klasikinis ilgis ir pakelta talija. Tačiau tradicinis dalykinis sijonas – toli gražu ne pagrindinis sezono mados pasiūlymas.

Nepaisant to, jog matome podiumu atžygiuojant minimalizmą, kol kas dominuoja platūs sijonai. Netgi mums įprasti, sakykime, siauri arba angliški tiesūs sijonai, paveikti dizainerių fantazijos, paplatėjo. Pavyzdžiui, Giorgijo Armani juos platina smulkiomis horizontaliamis audinio sąsiuvomis palei visą sijono ilgį. Dėl to, kad jos labai smulkios, sijono apimtis padidėja maždaug 1-2 cm, tačiau neplatina klubų. Rezultatas – jūsų figūra įgauna švelnaus moteriškumo. Tačiau ir tai yra dalykinės aprangos kompromisas.

O laisvalaikio aprangoje dominuoja du modeliai – tulpės ir varpelio formos sijonai. Pirmuoju atveju audinys apačioje sukamas į vidų. Ilgis – koks tik nori. Tai ir yra šio sezono naujovė, mat anksčiau buvo laikoma, jog tulpės formos sijonas žemiau kelių pernelyg primena chalatą. O štai šį sezoną leidžiamas ne tik toks ilgis, bet ir iki blauzdų vidurio bei dar žemiau.

Kai kurie dizaineriai į vidų užlenktą sijono atlanką dar ir lengvai paraukia. Dėl to figūra dar labiau panėši į tulpę. O jeigu sijonas labai ilgas (šiandien sveikintinas ne tik midi, bet ir maksi), tai parauktai gali būti du – pačioje apačioje, ties atlanku, ir kur nors ties keliais. Leisti sau ką nors panašaus galite tik tuomet, jei esate aukšta ir liekna, nes antraip būsite panaši į aptirpusį sniego senį.

Sijonas-varpelis mums taip pat gerai žinomas. Ypač iš vaikystės. Daugelį mergaičių mamos mėgsta puošti būtent tokiais sijonukais. Jie platinami daugybe sąsiuvų ties liemeniu. Kartais pasivelkami ir pūsti pasijoniai. Šiandien juos ypač madinga derinti su žaketais-bolero ir tamsiomis nepermatomis pėdkelnėmis. Ir dar būtinai pridėkite klasikinius siauranosius „laivelius” su plonu vidutinio ilgumo kulniuku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.