Statybos Klaipėdos centre sustabdytos

Kultūros paveldo sergėtojai Klaipėdoje sustabdė statybas miesto centre. Vakar statybos įmonė „Inkomsta” buvo nubausta už darbus neturint suderintos projektinės dokumentacijos ir leidimų. Įmonės darbų vadovui Petrui Rimkui skirta 3 tūkst. litų bauda.

„Šio sprendimo teismui neskųsiu, dėl baudos sutinku, – vakar LŽ sakė Rimkus. – Jau moku pinigus. Objektas kol kas uždarytas, statybvietė užkonservuota. Kada atnaujinsime darbus – neaišku.”

Pasak baudą įmonės atstovui skyrusio Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiojo valstybės inspektoriaus Vitalijaus Juškos, „Inkomsta” nubausta už tai, kad kovo 6 dieną nugriovė XIX amžiuje pastatytos mokyklos mansardinį ir antrąjį aukštus. Pastatas nėra įtrauktas į kultūros vertybių registrą, tačiau stovi kultūrinę vertę turinčioje teritorijoje.

Apie 0,8 hektaro istorinėje Karališkosios Vitės kvartalo teritorijoje planuojama pastatyti biurų pastatą. Tačiau kol kas statybos nevyksta, o uostamiesčio centrą „papuošė” milžiniška duobė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.