Fotopastabos iš Niujorko

Šiandien 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) uostamiesčio gyventojams pristatys menininkų Oksanos Judakovos ir Arūno Kulikausko parodą

„…Iš kelionių po kiemą ir pasaulį” – fotopastabas iš Niujorko.

Paprastumu ir nuoširdumu persmelktoje ekspozicijoje – lietuvių menininkų tandemo, šiuo metu gyvenančio ir kuriančio Jungtinėse Valstijose, fotografijos, fiksuojančios asmenines patirtis. Vaikštinėdami po savo kiemą ir keliaudami po pasaulį autoriai įdėmiu žvilgsniu tyrinėja aplinką ir ieško „mažų stebuklų” tiesiog pačioje artimiausioje aplinkoje.

„Savo fotografijose nebenoriu nieko sureikšminti ar išskirti. Tiesiog taip, kaip buvo, ar kelionėje, ar mano kieme”, – sakė Arūnas.

„…Gyvenime sukrečiančių, „didelių” dalykų ne tiek ir daug: vienas kitas įvykis, didelis jausmas, atradimas ar praradimas, ar praregėjimas, meno kūrinys, gamtos paminklas (pastarieji, jo žodžiais, – didingi daugiausia). Visa kita – paprastas gyvenimas. Kasdienybė, jos nesumenkinant ir nesureikšminant. O užfiksuota ji po kiek laiko – tokia graži, tokia graži… Saulės spindulys, miegantis katinas, kiemą plaunantis lietus… Paprastas gyvenimas”, – jam antrino Oksana.

Daugiau autoriai papasakos atidarymo metu, o jų paroda Klaipėdoje veiks iki kovo 29-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.