Sprinteriškas R. Makajaus įvartis

Užvakar Europos futbolo klubų Čempionų lygoje buvo sužaistos paskutinės ketverios aštuntfinalio atsakomosios rungtynės.

Į ketvirtfinalį pateko Vokietijos čempionė Miuncheno „Bayern” komanda, namuose 2:1 (1:0) įveikusi Madrido „Real” (Ispanija) klubą.

Pirmąjį susitikimą išvykoje Miuncheno futbolininkai pralaimėjo 2:3, tačiau kelią į kitą etapą jiems garantavo didesnis Madride įmuštų įvarčių skaičius.

Trečiadienio susitikime „Bayern” puolėjas Rojus Makajus pirmąjį įvartį į Ispanijos klubo vartus pelnė greičiau nei per 11 sek. Tai buvo greičiausiai įmuštas įvartis Čempionų lygos varžybose. Ankstesnis rekordas priklausė Londono „Arsenal” žaidėjui Žilbertui. Jis 2002 metais įvartį įmušė per 20,07 sek.

Pergalę aikštės šeimininkams garantavo 66 min. Lucio pelnytas įvartis. Nors 83 min. „Real” puolėjas Rudas van Nistelrojus iš baudinio sumažino skirtumą, tačiau tai neišgelbėjo ispanų klubo nuo pralaimėjimo.

Kiek netikėtas rezultatas buvo užfiksuotas Londone per vietos „Arsenal” ir Eindhoveno PSV (Olandija) ekipų susitikimą. Anglijos klubas sugebėjo baigti šias rungtynes tik lygiosiomis (1:1), tačiau dėl pirmajame susitikime patirto pralaimėjimo 0:1 užleido vietą ketvirtfinalyje Olandijos futbolininkams.

Rungtynių didvyriu tapo PSV gynėjas brazilas Aleksas, įmušęs abu įvarčius. 58 min. brazilas nukreipė kamuolį į savo vartus, tačiau 83 min. jis išpirko savo klaidą, išlygindamas rezultatą.

Atkakliausia kova vyko Milane, kur vietos „AC Milan” (Italija) ir Glazgo „Celtic” (Škotija) komandų susitikime prireikė pratęsimo.

Pagrindinis mačo laikas baigėsi be įvarčių, taip pat kaip ir pirmosiose rungtynėse prieš dvi savaites. Komandoms teko žaisti pratęsimą, kuriame sėkmė šypsojosi Italijos klubui.

Sužaidus vos 3 min. per pridėtą laiką kamuolį į vartus pasiuntė „AC Milan” saugas brazilas Kaka ir išplėšė savo komandai kelialapį į varžybų ketvirtfinalį.

Paskutine ketvirtfinalio dalyve tapo „Manchester United” (Anglija) ekipa, namuose 1:0 (0:0) įveikusi „LOSC Lille” (Prancūzija) futbolininkus.

Tokiu pat rezultatu Anglijos čempionato lyderiai šventė pergalę ir pirmose rungtynėse Prancūzijoje.

Vienintelį įvartį 72 min. įmušė švedas Henrikas Larsonas. Beje, jam šis susitikimas buvo paskutinis Mančesterio ekipoje. Čia nieko negalima pridurti – puikus atsisveikinimas. H. Larsonas „Manchester United” klube „Premier” lygoje sužaidė 12 rungtynių ir pelnė 3 įvarčius.

Ketvirtfinalio burtai bus traukiami šiandien Atėnuose (Graikija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.