Biržoje vyravo TEO LT akcijos

Pastaruoju metu stiprėjant pasaulio biržų indeksams teigiamos nuotaikos persimetė ir į Vilniaus vertybinių popierių biržą. Vakar bendra biržos apyvarta siekė 22 mln. litų, sandorių skaičius – pusantro tūkstančio. Brango 24 akcijos, o pigusių akcijų apskritai nebuvo. Biržos indeksas pakilo 1,33 procento.

Didžiausia apyvarta išsiskyrė TEO LT akcijos. Jų parduota už 12 mln. litų, akcijos kaina pakilo 1,99 proc., iki 2,56 lito. Pamažu dėliojasi galima bendrovės „Telia Sonera” pirkimo mozaika. Ši įmonė yra pagrindinė TEO LT akcininkė. Kaip pranešė spauda, vienas iš galimų pirkėjų yra Norvegijos kompanija „Telenor”. Akcijos esą domina ir Rusijos verslininką Michailą Fridmaną. Šaltinių tvirtinimu, jau vyksta tam tikri „politiniu lygio” pokalbiai tarp „Telenor” ir „Telia Soneros”. Iš esmės šis perėmimas rinkose laukiamas, nes tikimasi, jog naujieji akcininkai galėtų aktyviau valdyti turtą, nei iki šiol tai darė dabartinė „Telia Soneros” akcininkė Švedijos vyriausybė.

Jau pasibaigus prekybai Kauno farmacijos bendrovė „Sanitas” pranešė, kad per du šių metų mėnesius įmonės grupės apyvarta padidėjo 4,5 karto, iki 49 mln. litų. Vien vasario mėnesį apyvarta buvo 24,74 mln. litų – 3,4 karto daugiau nei tuo pačiu metu pernai. Atsižvelgiant į tai, kad vasario mėnuo buvo gana trumpas, apyvarta yra gera. Tiesa, rinka nekantriai laukia, koks bus vasario mėnesį pasiektas EBITDA (pelnas iki palūkanų mokėjimų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos) lygis. Sausio mėnesį EBITDA siekė apie 8,2 mln. litų. Vakar „Sanito” akcijos kaina pakilo 1,63 proc., iki 15,6 lito, apyvarta siekė beveik 49 tūkst. litų. Tuo metu pagrindinės įmonės akcininkės „Invaldos” akcijos kaina padidėjo 2,07 proc., iki 12,84 lito.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.