Mokykloms – seni kompiuteriai

Verslininkai užsimojo dovanoti atgyvenusią kompiuterinę techniką uostamiesčio mokykloms.

Bendras Švietimo ir mokslo ministerijos bei verslo bendrovių projektas bus įgyvendinamas tol, kol netrūks norinčiųjų dovanoti.

Vakar pirmoji kompiuterių siuntos sulaukė Klaipėdos „Verdenės” pagrindinė mokykla. Bendrovė VST padovanojo 8 naudotus kompiuterius.

„Kas trejus metus atnaujiname visą kompiuterinę įrangą. Šiems kompiuteriams – penkeri, šešeri metai. Tačiau juose įdiegta nauja programinė įranga ir antivirusinė programa. Jie turėtų tarnauti dar bent kelerius metus”, – tikino bendrovės VST Klaipėdos regiono vadovas Kęstutis Kazlauskas. Šiemet bendrovė ketina padovanoti mokykloms 200 kompiuterių.

Kompiuterius surenka ir pristato į mokyklas bendrovė „DHL Lietuva”. Pasenusią programinę įrangą ir kitas detales surenka atliekų perdirbimo įmonė „Kuusakoski”. Bendrovių atstovai tvirtino, kad projekto ėmėsi savo iniciatyva, nieko už tai negaudami.

„Verdenės” pagrindinės mokyklos direktorė Julytė Baltrušaitienė sakė, kad dovanos ypač nudžiugino moksleivius.

„Prieš penkerius metus kompiuterių dovanojo „Hansa” bankas. Tačiau iki šiol veikiančių liko tik du. Tikimės, kad šie veiks ilgiau”, – vylėsi direktorė.

Prekybos tinklo „BMS Megapolis” atstovo Jono Bražuko teigimu, senesni kompiuteriai labiau kenkia aplinkai ir sveikatai.

Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas Mantas Masaitis įsitikinęs, kad įmonių nebenaudojami kompiuteriai puikiai tiks mokykloms.

„Kuo pranašesni naujausi kompiuteriai? Jie įdomūs tik dėl žaidimų. O naujų irgi bus”, – nuramino vienas projekto koordinatorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.