Nušalintas su kaltinamuoju mokykloje mokęsis prokuroras

Vakar į Palangos miesto apylinkės teismo salę buvo atvesti už grotų teismo sprendimo laukiantys keturi kaltinamieji, kuriuos saugojo kone dvigubai daugiau policijos pareigūnų.

Ketvertukas ir laisvėje esantis vyras įtariami turto prievartavimu už pavogtą mašiną bei kvaišalų laikymu. Tarp jų – po 4-6 kartus teisti asmenys. Vienas jų anksčiau sietas su pasikėsinimu į Sigito Gaidjurgio gyvybę.

Laisvėje esantis už vagystę teistas Laurynas Kusas (gim. 1978 m.) ir šešis kartus teistas Giedrius Viskontas (gim. 1980 m.) kaltinami vagyste, tris kartus teistas Audrius Valinčius (gim. 1974 m.) ir šešis kartus teistas Nerijus Rašimas (gim. 1974 m.) – turto prievartavimu ir kvaišalų laikymu, o keturis kartus teistas Oktavijus Balsevičius (gim. 1973 m.) – kitus asmenis sukurstęs persiųsti kvaišalus.

Mokykliniai nesutarimai

Vakarykštis teismo posėdis baigėsi tuo, kad bylos nagrinėjimas buvo atidėtas gegužės pradžiai. Teisėjas patenkino kaltinamųjų prašymą ir nušalino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorą Marių Navicką.

O. Balsevičius savo prašymą motyvavo tuo, kad šis prokuroras nuo 1999 metų jo atžvilgiu yra nepalankiai nusiteikęs.

„Mes kartu lankėme mokyklą iki 8 klasės. Mūsų santykiai mokyklos laikais buvo blogi, esame net susimušę. Manau, jog prokuroras mano atžvilgiu gali būti šališkas”, – sakė ir A. Valinčius
Pasak jiems pritarusio N. Rašimo, M. Navickas ikiteisminio tyrimo metu jį raginęs liudyti prieš O. Balsevičių.

M. Navickas tikino, kad jo nušalinimas yra paprasčiausias bylos vilkinimas. Su A. Valinčiumi jis mokęsis pradinėse klasėse, o kaip prokuroras O. Balsevičiaus bylose nedalyvavęs.

Vienas nusižudė

Anot kaltinamojo akto, pernai sausio 12-ąją G. Viskontas paskambino L. Kusui bei už 500 litų atlygį pasiūlė Palangoje pavogti automobilį „Volkswagen Multivan”. Anksčiau minėtą mašiną remontavęs užsakovas davė vykdytojui iš anksto pasidarytą mašinos raktą bei paliepė ją atvežti į Kretingos rajono Vydmantų miestelį.

Šeimininkai ėmė ieškoti būdų atgauti daugiau nei 12 tūkst. litų vertės mikroautobusą. Už jį N. Rašimas ir A. Valinčius per tarpininką 33 metų Aleksandrą Isajevą pareikalavo 5 tūkst. litų išpirkos, tačiau sumokėję nurodytą sumą savininkai transporto priemonės neatgavo. Anot prokurorų, prie laidojimo namų paliktus pinigus trijulė pasidalino.

Kaltinamajame akte sakoma, kad N. Rašimas ir A. Valinčius pernai kovą pagal O. Balsevičiaus nurodymus išsiuntė į Marijampolės pataisos namus heroino miltelių. Balso pravardę turintis palangiškis čia atlieka bausmę, o neva jam skirti kvaišalai, įklijuoti tarp kryžiažodžių žurnalo lapų, oficialiai keliavo kito nuteistojo vardu.

Per kratą A. Isajevo namuose rasta 600 gramų amfetamino miltelių. Mažesni kiekiai kvaišalų rasti ir pas kelis kitus kaltinamuosius.

Pernai kovo pabaigoje Klaipėdos VPK areštinėje žalojosi net du kaltinamieji. A. Isajevą budėtojai aptiko iš sportinių batelių raištelių pasidarytoje kilpoje bei perdavė medikams. Po pusantros savaitės Klaipėdos jūrininkų ligoninės Reanimacijos skyriuje vyras mirė.

Rankos dilbį vienkartiniu skutimosi peiliuku buvo persipjovęs ir A. Valinčius. Klaipėdos ligoninėje susiuvus žaizdą jis grąžintas į kamerą.

Garsusis Balsas

Palangos teisėsaugininkams pravarde žinomas O. Balsevičius šiuo metu bausmę atlieka už grupinį išžaginimą. Balsas pagarsėjo, kai 2002-ųjų liepos 24-ąją paspruko iš Klaipėdos apygardos prokuratūros pastato.

Šlepetėmis avinčio ir antrankiais surakinto vyriškio nesulaikė net keturi jį turėję saugoti pareigūnai. Vėliau jis sulaikytas Vilniuje.

O. Balsevičius kartu su Dariumi Mulskiu (gim. 1977 m.) ir Česlovu Zajausku (gim. 1972 m.) į teismą pateko, kai su jais linksmybėse viename uostamiesčio I. Kanto gatvės namo bute dalyvavusi moteris pasiskundė buvusi išžaginta.

1999 metais O. Balsevičius Palangoje buvo pastebėtas netoli tos vietos, kur kėsintasi į kriminalinio pasaulio įžymybės S. Gaidjurgio gyvybę. Laiku pasirodžius policijos patruliams, įtariama, samdomi žudikai pabėgo.

Operatyviniais Klaipėdos policijos duomenimis, dar 1993 metais Balsas kartu su dar keliais palangiškiais priklausė uostamiestyje bei pajūryje veikusiai gerai žinomo Arūno Kubiliaus grupuotei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.