Marius Veselis per „Gerumo dieną” vaikams padovanos kraujo

Prieš mėnesį didelę nelaimę išgyvenęs Marius Veselis atvyks į LNK Gerumo dieną palinkėti stiprybės visiems vaikams, šalies reanimacijų skyriuose kovojantiems dėl gyvybės. Į studiją Marius ketina atsivežti savo dukrelę Gabrielę, kuri sveiksta po patirtos sunkios traumos. Kauno klinikų gydytojai po avarijos Gabrielę išplėšė iš mirties nagų.

Kartu su kitais studijos svečiais „MTV Baltic Networks” Marius ketina duoti kraujo – per LNK Gerumo dieną veiks mobilus kraujo davimo punktas.

Arėjanti LNK Gerumo diena bus skiriama padėti išgyventi vaikams po nelaimingų atsitikimų – avarijų, nudegimų, apsinuodijimų. Intensyviosios terapijos skyriuose kiekvieną minutę vyksta pati nuožmiausia gydytojų reanimatologų kova su mirtimi.

„Gerumo diena yra būtinybė. Ačiū, kad televizija atkreipė dėmesį į vaikų reanimacijos problemas Lietuvoje. Avarijos vyksta kasdien ir nelaimės atsitinka ne tik man. Situacija yra labai prasta – Lietuvoje vos keletas modernių reanimobilių. Teko girdėti, kad kai reanimobilio prireikia skirtingose Lietuvos vietose, gydytojai turi rinktis, pas kurį vaiką važiuoti. Tai neteisinga. „Gerumo diena” reikalinga tam, kad daugiau taip nebūtų”, – sako Marius.

Kai Mariaus Gabrielė patyrė avariją, Varėnos medikai komos ištiktai mergaitei galėjo pasiūlyti tik paprastą greitosios automobilį, kuriame „tik gultas, ir viskas”. „Su gydytojais kalbėjomės, kad kiekvienas rajonas turi turėti gerą reanimobilį, kuriuo galėtų sunkus ligonius išvežti į centrus, kuriuose sukaupta moderniausia reanimacijos technika ir geriausi specialistai”, – pažymėjo Marius.

Lietuvos vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos gydytojų draugijos pirmininkė Virginija Žilinskaitė sako, kad šalies intensyviosios terapijos skyriai paskutinį kartą buvo šiek tiek atnaujinti tik prieš dešimt metų, kai labdarą skyrė Šveicarijos vyriausybė. Dabar jiems trūksta gyvybiškai būtinų plaučių ventiliacijos aparatų, kainuojančių per 100 tūkstančių litų, taip pat monitorių, stebinčių gyvybines funkcijas, kitos medicininės įrangos.

Per Gerumo dieną kviesime žiūrovus aukoti skambinant mokamosiomis linijomis. Jau dabar galima aukoti į šias Gerumo dienas sąskaitas, kurias atidarė Lietuvos vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos gydytojų draugija. Internetinės bankininkystės klientai kviečiami užeiti į www.lnk.lt/gd. Šiame puslapyje galėsite įvesti aukojamą sumą ir pateksite tiesiai į savo sąskaitas.

Tačiau pinigai gali ne viską. Bent dvidešimčiai vaikų kasdien prireikia kraujo, kurio nuolat trūksta. LNK kviečia padovanoti savo kraujo, registruotis nemokama linija 8 800 20033 (8-16 val.) arba www.kraujodonoryste.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.