Kauno kameriniame teatre premjera!

Kauno kameriniame teatre premjera! – žinomos ir plačiai statomos, šiuolaikinės Kanados prancūzų dramaturgės Karol Frešet (Carole Fréchette) pjesė – „Žanas ir Beatričė” (« Jean et Béatrice »).
Apleisto dangoraižio trisdešimt trečiame aukšte vieniša moteris – Beatričė laukia ateinančių vyrų. Ji parašė skelbimą, kuriame pažadėjo ypač dosniai atsilyginti tam, kuris sugebės ją sudominti, sujaudinti, bei sugundyti. Daugybė pretendentų jau išėjo nieko nepešę… Ir pasirodo atlygių medžiotojas Žanas. Jis pasiruošęs tuoj pat įvykdyti tris užduotis.
Lyg senoje geroje pasakoje užsimezgęs siužetas, kuriame įnoringa princesė siunčia sunkiausius išbandymus siekiantiems jos rankos,- palaipsniui peraugą į gilią ir skausmingą dramą. Detektyvinė istorija (o veiksmas vyksta realiame laike) pagauna savo nenuspėjamais posūkiais, netikėtais atsivėrimais. K.Frešet pjesėje vyro ir moters santykių, aistrų paletė nepaprastai spalvinga ir įvairi. Visiškai nepanašių žmonių, priešingų polių trauka tokia pat stipri, kaip ir atstūmimas. Kuri jėga vis tik pasirodys stipresnė?
Spektaklio statytojų brigada – jau gerai „susigrojęs” duetas: režisierius Stanislovas Rubinovas bei scenografas Sergėjus Bocullo. O štai dvidešimt septynerių metų kompozitorius Titas Petrikis, Anglijos Bournemuto kino akademijos absolventas, šių metų „Berlynalės” filmų muzikos konkurso finalistas, debiutuoja ne tik Kauno kameriniame, bet ir teatre apskritai. Beatričės vaidmenį spektaklyje atlieka aktorė Eugenija Bendoriūtė, Žano – Aleksandras Rubinovas.
Spektaklio kūrėjai vaidinimo žanrą nusakė taip: melo drama. Skaityti galima dvejopai: melodrama (populiarus žanras) arba melo drama (apgaulės drama). Ir abu variantai turbūt bus vienodai teisingi…

ŽANAS IR BEATRIČĖ (JEAN ET BÉATRICE)

Melo drama

Vertė ALEKSANDRAS RUBINOVAS

Režisierius STANISLOVAS RUBINOVAS

Scenografas SERGEJUS BOCULLO

Kompozitorius TITAS PETRIKIS

Vaidina :

Beatričė EUGENIJA BENDORIŪTĖ

Žanas ALEKSANDRAS RUBINOVAS

Garso operatorius GINTARAS

Šviesų operatorius GINTARAS BALNYS

Patatymų dalies vedėja JOLITA GYLIENĖ

Spektaklio trukmė 1 val. 40 min. (be pertraukos)
Premjera 2007 m. kovo 14 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.