„Lietuvos rytas” žais ULEB taurės turnyro pusfinalyje

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai po sudėtingos ir alinančios kovos „Siemens” arenoje rezultatu 72:56 įveikė Strasbūro SIG komandą ir laimėję rungtynes didesne persvara nei pralaimėjo Prancūzijoje (70:83) išplėšė kelialapį į ULEB taurės turnyro pusfinalio varžybas.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo vilniečiai, kurie kibios gynybos dėka neleido prancūzams pelnyti greitų taškų. Prabėgus dviems pirmojo kėlinuko minutėms vilniečiai pirmavo 7:2. Nepaisant visų vilniečių pastangų kėlinuko viduryje svečiai sugebėjo persverti rezultatą savo naudai (9:10). Į tai šeimininkai atsakė septyniais taškais ir įsiveržė į priekį 16:10. Itin kovingai žaidė Artūras Jomantas, kuris per pirmąsias devynias žaidimo minutes pelnė net devynis taškus. Paskutinės atakos metu vilniečiai prametė tolimą metimą ir prieš antrąjį kėlinuką rezultatas buvo 20:15 „Lietuvos ryto” naudai.

Antrojo kėlinuko pradžioje abi ekipos apsikeitė netaikliomis atakomis ir pirmas dvi minutes nei viena komanda neįstengė pelnyti taškų. Po tuščių minučių prabilo vilniečių snaiperiai – Tomas Delininkaitis ir Andrius Šležas pataikė iš toli ir tai leido šeimininkams šiek tiek atitrūkti (26:16). Likus žaisti tris su puse minutes vilniečiai jau buvo atlošę trylika taškų (33:20), tačiau po to sekusioje atakoje svečiai pelnė du taškus, o tuo tarpu puolime vilniečiai prarado kamuolį ir taip privertė Aleksandrą Trifunovičių paprašyti pirmosios minutės pertraukėlės. Likus žaisti vieną minutę „Lietuvos rytas” pirmavo keturiolikos taškų skirtumu ir šį skirtumą vilniečiai išlaikė iki pat kėlinuko pabaigos (40:26).

Trečiojo kėlinuko pradžioje komandos apsikeitė taikliomis atakomis ir sužaidus pusantros minutės rezultatas buvo 44:31 vilniečių naudai. Po taiklaus K.Rusho tritaškio ir taiklių M.Petravičiaus baudos metimų vilniečiai pirmavo jau 17 taškų (50:33), tačiau prancūzai neketino sudėtį ginklų ir likus žaisti mažiau nei tris minutes rezultatas švieslentėje rodė 51:40. Toks rungtynių scenarijus privertė vilniečių strategą prašyti minutės pertraukėlės po kurios vilniečiams ir toliau sekėsi rinkti taškus. Paskutinės atakos metu svečiai pelnė lengvus du taškus ir rezultatas tapo 54:46 Ryto naudai.

Lemiamoje rungtynių dalyje vilniečiai ir toliau švaistė sukauptą persvarą ir sužaidus dvi minutes rezultatas buvo 54:49. Šis rezultatas išsilaikė dar kelias minutes ir tik K.Rusho taiklus dvitaškis leido vilniečiams šiek tiek atsigauti. Likus žaisti penkias minutes rezultatas 56:49. Per likusias minutes vilniečiai pakilo į lemiamą šturmą – tolimus metimus pataikė M.Lukauskis ir K.Rushas ir likus žaisti šiek tiek daugiau nei dvi minutes šeimininkai pirmavo 11 taškų (63:52). Per likusį laiką R.Štelmaheris pataikė tritaškį, o M.Petravičius įmetė du taškus su pražanga, kurios nerealizavo. Likus žaisti 43,6 sekundes vilniečiai prmavo šešiolika taškų (70:54), o po taiklių A.Šležo baudų prancūzai paprašė minutės pertraukėlės. Vis dėlto prancūzai dar nenuleido rankų ir prasižengė prieš R.Štelmaherį, kuris pataikė vieną baudos metimą, tuo tarpu A.Nissimas sumetė abu ir rezultatas tapo 71:56. Prie baudų metimo linijos stojo ir T.Delininkaitis, kuris įmetė tik vieną baudos metimą, tačiau varžovams atakos suregzti nepavyko ir „Lietuvos rytas” šventė pergalę 72:56.

„Lietuvos rytas”: K.Rushas ir M.Petravičius (7 atk.kam.) – po 11, A.Jomantas 9 (5 per.kam.), M.Nielsenas 8, A.Šležas ir R.Štelmahers – po 7.

SIG: Ch.Eidsonas 15, A.Nissimas 11, G.Darrigandas 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.