Vaiko teisių pažeidimas G. Einikiui kainuos 100 litų

Vakar Plungės rajono apylinkės teismas už sugyventinės vaiko teisių pažeidimą Gintarui Einikiui skyrė 100 litų baudą. Į nesibaigiančius skandalus įsivėlęs buvęs krepšininkas šiemet baudžiamas ketvirtą kartą.

Vakar ryte G. Einikio laukta Plungės rajono apylinkės teisme, tačiau jis nepasirodė. Čia nagrinėta byla dėl vaiko teisių pažeidimo.

Plungės rajono apylinkės teismo atstovas spaudai Vladimiras Tiurinas „Vakarų ekspresui” sakė, kad G. Einikis teismą raštu informavo posėdyje nedalyvausiantis ir paprašė priimti nutarimą be jo.

„Kodėl neatvyko nukentėjusioji, nežinome. O G. Einikis raštu pripažino savo kaltę ir gailėjosi. Jis į teismą pakliuvo už tai, vasario viduryje prieš sugyventinę neblaivus naudojo psichologinį smurtą. G. Einikis jos 9-metės dukters akivaizdoje moterį žemino, keikėsi, trukdė mažametei ilsėtis”, – sakė V. Tiurinas.

Už vaiko teisių pažeidimą grėsė įspėjimas arba bauda iki 100 litų. Vakar G. Einikiui paskirta griežčiausia sankcija – 100 litų bauda.

Buvęs krepšininkas šiemet nubaustas jau ketvirtą kartą. Už tai, kad apsvaigęs nuo narkotikų sukėlė avariją, per kurią buvo sužalotas žmogus, bei narkotikų laikymą Klaipėdos miesto apylinkės teismas sausį jam skyrė daugiau nei 6 tūkst. litų baudą.

Vasario pabaigoje uostamiesčio policija už avarijos sukėlimą ir pabėgimą iš jos jam atėmė teisę ketverius metus vairuoti mašiną. Šį sprendimą apskundęs G. Einikis dabar turi laikiną vairuotojo pažymėjimą.

Prieš tai G. Einikis, du kartus iš eilės viršijęs greitį, teisės vairuoti atėmimu metams buvo nubaustas ir Kauno policijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.