Pėsčiųjų perėja senutės nuo girto vairuotojo neišgelbėjo

Uostamiestyje pėstieji ir toliau žalojami bei žudomi perėjose. Užvakar įvykio vietoje mirė J. Janonio gatvę bandžiusi pereiti ir automobilio partrenkta pensininkė. Avarijos kaltininkas iš įvykio vietos pabėgo.

Nelaimė įvyko užvakar, apie 18.50 val. J. Janonio gatvėje, ties Švyturio gatve, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje bendrovei „Gidrometa” priklausantis automobilis „Ford Escort” partrenkė pėsčiąją ir nuvažiavo.

76 metų Karklų gatvės gyventoja Bronislava Andžan nuo sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Netrukus fordas apgadintu priekiu rastas I. Kanto gatvės 8 namo kieme. Čia gyvena ir bendrovės skardininkas 23 metų Arvydas Petraitis. Jaunuolį pareigūnai nuvežė į Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyrių (EPS) apklausti. Iš pradžių neigęs kaltę, jis prisipažino partrenkęs moterį.

Bendrovės „Gidrometa”, užsiimančios stogų dengimu, darbų vadovas Andrejus Zemlianskis „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog kartu su pareigūnais apsilankius namuose pas A. Petraitį nuo šio sklido įtartinas kvapas.

„Jis pasakojo su draugu buvęs prie jūros. Gal jie ten išgėrė alaus, o grįžtant nutiko nelaimė?”, – svarstė darbdavys, jaunuolį apibūdinęs kaip pareigingą, negeriantį, nerūkantį.

„A. Petraitis – našlaitis, užaugęs vaikų globos namuose. Sulaukęs pilnametystės, jis tapo benamiu. Aš susipažinau su Arvydu, kai jis žiemą gyveno garaže, ir pasiūliau darbą. Tada vaikinas bendravo su narkomanais, bet draugas jam padėjo šios kompanijos atsikratyti. Bendrovėje jis dirba jau trejus metus. Išnuomojome jam butą, įtaisėme kompiuterį”, – sakė darbdavys.

Bendrovės automobilis prie A. Petraičio namų stovėjo paprašius prižiūrėti.

„Jis net dokumentų neturėjo, tik raktelius, kad retkarčiais paleistų variklį ir apšildytų mašiną. A. Petraitis neturi teisės vairuoti – jam vis nesiseka išlaikyti vairavimo egzaminų”, – sakė A. Zemlianskis.

B. Andžan adresą policija sužinojo pagal rastą pensininkės pažymėjimą. Vakar žuvusiosios anūkė „Vakarų ekspresui” sakė, kad močiutė po mašinos ratais pateko grįždama iš parduotuvės. Ji teigė girdėjusi, neva fordo stabdžiai buvo sugedę.

Anot EPS viršininko Sauliaus Švėgždos, tuoj po įvykio vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.