Pralaimėję politikai gailisi savo partijų

Iš kadenciją baigiančios Klaipėdos miesto tarybos narių po rinkimų daugiau nei pusė neteko galimybės dirbti miestui.

Tačiau rinkimus pralaimėję politikai tvirtina dėl to į depresiją nepuolę.

„Jeigu tautai mūsų nereikia, tai aš ir priimu tokį rinkėjų sprendimą”,- sakė šiuo metu darbo ieškantis Vytautas Valevičius.

Pilietinės demokratijos partijos atstovas po rinkimų atsidūrė autsaiderio pozicijoje kartu su savo kolega Viliumi Vizbaru.

Anot V. Valevičiaus, žinia, kad jis nebuvo perrinktas į miesto Tarybą, neprivertė jo nuliūsti: „Vertinu tai objektyviai ir tiesiog gerbiu tokį klaipėdiečių sprendimą”.

Antruoju numeriu Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos sąraše nesėkmingai kandidatavusi ilgametė Klaipėdos miesto tarybos narė, Klaipėdos autobusų parko vadovė Jelizaveta Daugininkienė į pralaimėjimą reagavo moteriškai jautriai.

„Ką darysi, jeigu klaipėdiečiams nepatikom… Bet apmaudu ne dėl savęs, o dėl partijos, tikėjausi, kad laimėsime Taryboje bent kelias vietas ir to nuoširdžiai norėjau”, – mūsų dienraščiui prisipažino J. Daugininkienė.

Dėl savo asmeninio pralaimėjimo rinkimuose ji teigė neišgyvenanti: „Pagal galiojančius įstatymus, patekusi į Tarybą būčiau priversta atsisakyti generalinės direktorės pareigų Klaipėdos autobusų parke. O išeiti tikrai neplanavau. Ir apskritai – juk niekur iš Klaipėdos neišvažiuoju, ir toliau dirbsiu miesto labui”.

Į naują Tarybą nepateko ir didelę politinę patirtį turintis socialdemokratas Valdemaras Anužis bei jo kolega Vaidutis Laurėnas.

Tarybos nario mandatu artimiausius ketverius metus negalės džiaugtis ir Liberalų sąjūdžio narys Vidas Karolis.

„Vakarų ekspresui” jis teigė specialiai prašęs rinkimų sąraše jį „įrašyt gale”.

„Nenorėjau niekam perbėgti kelio ir dabar puikiai jaučiuosi”,- sakė V. Karolis, vadovaujantis įmonei „Specialusis autotransportas”.

Paklaustas, ar tokia išorine ramybe nebando pridengti minčių apie tai, kad nuolat nevalytomis gatvėmis besipiktinantys klaipėdiečiai ir taip nebūtų už jį balsavę, V. Karolis nesutriko.

„Dėl gatvių valymo mes neturėjome jokių problemų. Tai buvo tik konkurentų ir žiniasklaidos išpūstas burbulas”, – neigė tikrovę Tarybos posėdžių salėje nebesidarbuosiantis V. Karolis.

Nors dabartinio mero Rimanto Taraškevičiaus komanda gavo daugiausia mandatų, tęsti darbų nebegalės ir šeši iki šiol valdžioje buvę liberalcentristai.

Šiuo metu atostogaujantis ir Nidoje žvejojantis buvęs Klaipėdos meras liberalcentristas Povilas Vasiliauskas sakė neigiamoms emocijoms po rinkimų nepasidavęs.

„Nejaučiu niekam jokių nuoskaudų, jaučiuosi normaliai ir turiu, kuo užsiimti. Vienintelis dalykas, dėl ko šiek tiek apmaudu, – tai tik dėl mūsų partijos. Mano prognozės buvo geresnės, spėjau, kad gausime dešimt mandatų”, – sakė P. Vasiliauskas, einantis Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės Valdybos pirmininko pareigas.

Pasibaigus kadencijai, koncentruotis tik į verslą planuoja ir į Tarybą neperrinkti liberalcentistai Saulius Budinas, Kazys Paulikas ir Artūras Maželis.

Žinomi uostamiesčio verslininkai tvirtino, kad žinia apie prarastą galimybę dirbti Taryboje jų ambicijų neužgavo.

„Esu ramus. Turiu savo verslą – boulingo centrus tiek Klaipėdoje, tiek Vilniuje, turiu daug darbo ir partijoje, nes esu skyriaus pirmininko pavaduotojas”, – sakė į Tarybą nepatekęs liberalcentristas S. Budinas.

A. Maželis tikino dėl pralaimėjimo nei verkia, nei juokiasi: „Toks buvo miestelėnų apsisprendimas. Mūsų partija rinkimus laimėjo – dėl to labai džiaugiuosi. O mano asmeninės politinės ambicijos yra minimalios. Turiu darbą, turiu pajamas, todėl ir toliau iškelta galva eisiu gyvenimo keliu.”

Verslininkas K. Paulikas prisipažino, kad po rinkimų nesmagiai jaučiasi tik dėl vieno dalyko: „Mane palaikė apie tūkstantis klaipėdiečių, kuriems nuoširdžiai noriu už tai padėkoti. Bet sykiu jaučiuosi taip, lyg būčiau šiuos žmones nuvylęs…”

Šiuo metu į savo verslą stačia galva nėręs K. Paulikas neslepia, kad politikoje daug sunkiau pasiekti apčiuopiamų rezultatų nei versle. Todėl įmonių grupės „Nesė” Valdybos pirmininkas K. Paulikas sako net pasiilgęs dėl darbo Taryboje mažiau jo dėmesio sulaukdavusio verslo pasaulio, kur darbai – matomi ir aiškūs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.