Sūduvoje siaučia ginkluoti plėšikai

Penktadienio vakarą du ginkluoti plėšikai Marijampolėje apiplėšė parduotuvę. Tai jau trečias panašus nusikaltimas pastaraisiais mėnesiais.

Į individualių gyvenamųjų namų kvartale Saulės gatvėje „Iki” prekybos tinklą valdančiai bendrovei „Palink” priklausančią parduotuvę „Leader Price” plėšikai įsiveržė apie 19.15 valandą. Tuo metu parduotuvėje pirkėjų nebuvo, viena pardavėja tvarkėsi pagalbinėse patalpose, o kita prekybos salėje prie kasų skaičiavo ir dėliojo cigarečių pakelius. Vienas plėšikų šovė į ją, reikalaudamas atiduoti pinigus, kitas užšoko ant prekystalio, išplėšė kasos aparatą ir pagrobė pinigus – 4323 litus. Po to plėšikai pabėgo. Nusikaltimas truko gal dvi minutes.

Kaip pasakojo parduotuvės pagalbinėse patalpose buvusi pardavėja, išgirdusi kolegės klyksmą, ji pamanė, kad triukšmauja koks nors vaikas, atėjęs su mama ir negavęs norimo saldumyno ar žaislo. Kai riksmas pasikartojo ir nuaidėjo šūvis, ji nuskubėjo į prekybos salę, tačiau plėšikai tuo metu jau bėgo pro duris. Ji mėgino juos vytis, bet nusikaltėliai pasuko už parduotuvės kampo ir dingo tamsoje.

Per apiplėšimą pardavėjos nenukentėjo, bet viena jų patyrė didelį sukrėtimą. Plėšikai, kaip manoma, į pardavėją šovė iš dujinio pistoleto, panašaus į kovinį, nes kriminalistams nepavyko aptikti šūvio žymių. Todėl išgąsdinta moteris į ją nukreipto ginklų galėjo ir gerai nematyti.

Anot pardavėjų, abu plėšikai buvo ant veidų užsimovę juodas kaukes, o ant galvų užsimaukšlinę dar ir striukių gobtuvus, todėl nusikaltėlių veidų jos nematė.

Manoma, kad individualių gyvenamųjų namų rajone įkurtą parduotuvę plėšikai pasirinko neatsitiktinai. Ji – ties gana judria Saulės gatve, aplink daug menkai apšviestų gatvelių. Todėl visai nesudėtinga pabėgėjus keliolika metrų nuo parduotuvės pasislėpti.

Tai jau trečias panašus nusikaltimas šią žiemą Marijampolėje ir jos prieigose. Praėjusių metų pabaigoje ginkluoti, kaukėti plėšikai apiplėšė pačiame miesto centre esančią „Gintarinę vaistinę”,

kiek vėliau – netoli Marijampolės, prie magistralinio kelio Marijampolė-Vilkaviškis pastatytą „Ventus” degalinę. Visi jie įvyko panašiu metu – apie 19 val., be to, ir nusikaltimo braižas labai panašus. Gali būti, kad tai tų pačių nusikaltėlių darbas. Kol kas nė vienas šių apiplėšimų nėra išaiškintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.