„Žalgiris” nubaustas pinigine bauda ir rungtynėmis be žiūrovų

Šeštadienį vykusios SEB Baltijos krepšinio lygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” buvo nutrauktos dėl netinkamo sirgalių elgesio likus mažiau nei dviems minutėms iki jų pabaigos. Žiūrovams į salę pradėjus mėtyti įvairiausius daiktus, kilo grėsmė rungtynių dalyvių sveikatai ir gyvybei. Rungtynės, remiantis oficialiomis FIBA taisyklėmis (20 straipsniu) ir SEB BBL reglamentu (8.10. straipsniu) buvo nutrauktos, o Kauno „Žalgiriui” įskaitytas techninis pralaimėjimas.

Po išsamios incidento analizės SEB BBL techninė komisija (Ainars Poga, Mindaugas Balčiūnas, Gerd Kiili) nusprendė:

1.1. Remiantis oficialių FIBA krepšinio taisyklių 20.2.1. straipsniu, skirti Kauno „Žalgirio” komandai techninį pralaimėjimą rezultatu 0:20 ir už pralaimėjimą skirti 0 taškų SEB BBL turnyrinėje lentelėje.

1.2. Remiantis SEB BBL reglamento 11.3.1. straispniu, už techninį pralaimėjimą rungtynių, rodomų per televiziją, skirti Kauno „Žalgirio” klubui 10 000 (dešimties tūkstančių) eurų baudą. Paskirtos baudos sumokėjimas turi būti atliktas remiantis SEB BBL reglamento 11.1. straipsniu.

1.3. Remiantis SEB BBL reglamento 1.4. ir 1.8.4. straipsniais ir FIBA 2006/2007 klubinių varžybų reglamento 65.4. straipsniu, įpareigoti Kauno „Žalgirio” klubą kitas namų rungtynes žaisti tuščioje (be žiūrovų) salėje. Kitas rungtynes „Žalgiris” žaidžia rytoj su „Šiauliais”.

1.4. Tokiu atveju, jei Kauno „Žalgirio” klubas kitas žais ne tuščioje (be žiūrovų) salėje, skirti Kauno „Žalgirio” klubui techninį pralaimėjimą ir bausti pagal SEB BBL reglamentą.

SEB BBL techninė komisija siūlo, kad būtų iš esmės peržiūrėtos ir koreguotos SEB BBL reglamento taisyklės, nustatančios alkoholio prekybą krepšinio arenose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.