Klube „Galaxy” – Moby ir Bob Marley remiksų kūrėjas Olav Basoski

Kovo 9 dieną „Forum Palace” rūmuose esančiame naktiniame klube „Galaxy” svečiuosis pasaulinių muzikos hitų bei daugelio žinomų diskžokėjų kūrinių autorius, olandas Olav Basoski. Lietuvoje jau kartą lankęsis atlikėjas antrąkart atvyksta „RVA projektų” renginių organizatorių kvietimu ir pristato trečiąjį „Krafty nights” vakarėlių ciklą.

O. Basoski klubinės muzikos gerbėjams yra gerai pažįstamas kaip daugelio remiksų kūrėjas. Jis ne kartą yra talkinęs tokioms pasaulinio garso žvaigždėms kaip Moby, Pulp Victim, James Brown, Frankie Goes To Hollywood, Phats & Small, U96, Mirwais, Bob Marley, JX, Apollo 440, Vengaboys, Hardfloor, 2 Brothers On The 4th Floor ir kitiems atlikėjams.

Daugelis diskžokėjo kūrinių yra tapę hitais ir patekę į aukščiausias Europos radijo stočių ir TV laidų topų vietas. Tarp labiausiai žinomų remiksų paminėtini „Keep On Dancing”, „Sunblock”, „Duende”, „Da Break” bei „Eletrik”. 2005 metais dienos šviesą išvydo garsusis „Waterman”, sukėlęs tikrąjį sujudimą: kūrinys tapo populiarus net 25 šalyse ir ilgai laikėsi topų viršūnėje.

„Praėjusią vasarą atlikėjas dalyvavo Lietuvoje rengtame progresyvios muzikos festivalyje „Saulės smūgis 2006”. Duotą pažadą Vilniaus publiką kaitinti savo geriausiai atliekama programa, pristatoma ir visame pasauyje, O. Basoski ištęsėjo su kaupu. Progresyviosios muzikos gerbėjai liko neabejotinai patenkinti, todėl atlikėją pakvietėme dar kartą. Tikimės, kad nauji jo klausytojai bus sužavėti ne tik uždegančiu setu, bet ir magišku gebėjimu „įkalinti” susirinkusiuosius šokių aikštelėje ne vienai valandai”, – sako „RVA projektai” renginių organizatorius Remigijus Aukštuolis.

Lenkų kareivio proprovaikaitis, rytietiškų šaknų turintis Olavas gimė ir augo Olandijoje, Harleme. Dabartinis olandų house stiliaus muzikos grandas diskžokėjo keliu pasuko būdamas vos penkiolikos. Pirmąją savo muzikinę techniką atlikėjas įsigijo 1987 metais, kai nusprendė kurti ir prodiusuoti jam pačiam labiausiai patinkančią muziką. Iki šiol jo kolekcijoje – daugiau nei 100 muzikos įrašų. Kai kurie jų gerbėjams žinomi kaip „Sil”, „Yokiboys”, „Samplitude” ar „Pancake” pseudonimais prisidengusio O. Basoski darbai.

Bilietus į renginį jau galima įsigyti visuose bilietų platinimo centruose „Tiketa”. Turintys specialias renginio skrajutes arba gavę trumpąsias mobiliojo ryšio žinutes apie renginį, bilietus gali įsigyti pigiau. Su „Laisvalaikio” klubo kortele bilietams taikoma 20 proc. nuolaida.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.