T.Gaidamavičius: „Komandoje jokių problemų nėra”

24 metų 191 cm ūgio įžaidėjas Tomas Gaidamavičius jau trečius metus rungtyniauja Panevėžio „Panevėžio” komandoje. Šį sezoną krepšininkas demonstruoja geriausius statistinius rodiklius per visą savo karjerą.

Pelnydamas po 17,1 taško per rungtynes T.Gaidamavičius yra savo ekipos lyderis bei ketvirtas tarp rezultatyviausių SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) žaidėjų. Atlikdamas po 4,3 rezultatyvaus perdavimo įžaidėjas savo komandoje yra pirmas, o SEB BBL – antras. Sužaidęs iš viso 19 SEB BBL rungtynių T.Gaidamavičius aikštelėje praleidžia po 30 minučių ir be jau minėtų rezultatų atkovojo po 3,3 ir perima po 1,5 kamuolio.

– Pateikėte netikėtumą, nugalėdami „Rock” komandą. Ar tikėjotės įveikti SEB BBL antrojo diviziono lyderius jų aikštelėje?

– Norime iškovoti pergalę kiekvienose rungtynėse. Kai „Panevėžys” nugalėjo Estijos krepšininkus, negalėjau rungtyniauti, nes šiuo metu sergu. Manau, kad panevėžiečiai žaidė labai gerai, tuo tarpu „Rock” krepšininkai prastai pataikė. Parodėme, kad nepaisant prastesnių rezultatų, esame pajėgi komanda. Be abejo, „Rock” klubas yra labai pajėgus. Smagu, kai pagal turnyro lentelę silpniausia komanda nugali stipriausią. Šis laimėjimas nuteikia optimistiškai, bandysime dar laimėti rungtynių BBL.

– Vis dėlto antroji sezono pusė „Panevėžio” komandai ne tokia sėkminga, kaip pirmoji, kodėl?

– Sezono pradžioje rungtyniavome sėkmingai, nes nebuvo jokių problemų. Po to prasidėjo kalbos, kad klubas turi problemų ir visi tuo patikėjo bei ėmė apie tai galvoti. Tikriausiai palūžome psichologiškai ir tuo pačiu išsiderino žaidimas.

– Komandą paliko jau ne vienas žaidėjas. Dėl ko?

– Dėl kiekvieno krepšininko išvykimo, nežinau. Gali būti, kad klubas nevykdė kontrakto sąlygų, o gal apsisprendimą įtakojo kiti faktoriai. Mano manymu, kiekvienas turi teisę rinktis ir bet kokį sprendimą reikia gerbti.

– Kad klubas turi finansinių bėdų paaiškėjo po to, kai komanda paprašė BBL ir LKL paramos. Ar žaidėjai jaučia finansinį stygių?

– Žaidėjai visada jaučia tai, kas vyksta klube. Sezono pradžioje viskas buvo gerai ir tą atspindėjo rezultatai. Vėliau klube atsirado šokių tokių nesklandumų, dėl to ir žaidimo kokybė krito. Mano manymu, sezono pabaigoje privalome susikaupti ir gerai žaisti vien dėl to, kad čempionatus baigtume garbingai. Vis dėlto dabar komandoje jokių problemų nėra, viskas yra gerai ir tikiuosi, kad sugrįšime į pergalingą kelią.

– Neseniai „Panevėžys” paprašė perkelti vienerias rungtynes, nes nebūtų surinkęs 8 krepšininkų. Tiek daug žaidėjų susirgo, ar tik tiek beliko?

– Tai buvo metas, kai komandą paliko Paulius Počiuipa, o Paulius Staškūnas, Virginijus Sirvydis, Giedrius Jankauskas ir dar keli žaidėjai susirgo bei negalėjo išbėgti į aikštelę. Mes visą savaitę treniravomės tik penkiese. Todėl paprašėme, kad rungtynės būtų nukeltos, tai tikrai ne dėl finansinių problemų.

– Esate komandos lyderis, su „Panevėžiu” laimėjote antrojo diviziono varžybas 2005 metais. Tikriausiai, nepaisant problemų, šiai ekipai jaučiate sentimentų?

– Prieš keletą metų palikau „Šiaulių” komandą ir perėjau į „Panevėžio” klubą, kuris man labai daug padėjo ir suteikė galimybę atsiskleisti. Esu dėkingas „Panevėžio” komandai už šį šansą ir stengiuosi žaisti kiek įmanoma geriau. Noriu, kad „Panevėžio” klubas iškovotų kuo daugiau pergalių.

– Šiuo metu esate antrojo SEB BBL diviziono autsaideriai, tačiau LKL užimate trečiąją vietą. Kokius tikslus sau keliate?

– Šį sezoną labai didelių tikslų neturėjome, buvo pasakyta, kad turime iškovoti kiek įmanoma daugiau pergalių. Šiuo metu norėtųsi užimti bent 4 – 5 vietą LKL čempionate. Jeigu pasiseks, galbūt būsime ir aukštesnėje pozicijoje.

LKL yra labai daug lygiaverčių ekipų. Suprantama, kad nekonkuruojame su „Lietuvos rytu” ir „Žalgiriu”, gal „Šiauliai” yra šiek tiek stipresni. Tačiau „Nevėžio” ir „Neptūno” ekipoms nenusileidžiame. Negalima nurašyti „Sūduvos” ir „Sakalų” komandų, kurios pakeitė trenerius ir turėtų pagerinti savo rezultatus. „Atletas” – jauna ir perspektyvi komanda, iš kurios galima daug ko tikėtis ateityje. Mano manymu, sezono pabaiga turėtų būti labai įdomi, žiūrėsime kaip seksis.

– Žiūrint į asmeninius rezultatus, tai geriausias sezonas karjeroje. Ar jaučiate pagerėjusį žaidimą?

– Nenoriu sakyti, kad jaučiuosi komandos lyderiu. Manau, kad trenerio braižas, derinukai bei strategija yra priimtina. Mano manymu, komandos pergalių priežastis yra geras trenerio darbas. Be abejo, niekas krepšininkams nepadės jeigu jie turi psichologinių problemų. Galiu pasakyti tik tiek, kad komandą treniruojant Ramūnui Cvirkai, visi žino už ką yra atsakingi ir kokios jų funkcijos, o aš aikštelėje jaučiuosi labai gerai.

– Tuomet ko dar trūksta „Panevėžiui”?

– Manau, kad komandos rezultatai priklauso pirmiausiai nuo vadovybės darbo tarpsezoniu, tuomet krepšininkus ruošia treneriai, o galiausiai atsakomybė atitenka ir žaidėjams. Šį sezoną klubo vadovai surinko gerą sudėtį, o treneriai gerai paruošė mus sezonui, tačiau atsiradusios problemos išderino žaidimą. Esame pakankamai susižaidę, turime ir jaunesnių, ir vyresnių krepšininkų, todėl patirties netrūksta. Manau, kad viskas turėtų susitvarkyti ir dar parodysime, kad galime žaisti gerai.

– Tikriausiai gaunate pasiūlymų pakeisti ekipą. Ar jau galvojate apie tai?

– Pasiūlymų būna dažnai, gal jau šią vasarą reikės pamąstyti apie komandos pakeitimą. Vis dėlto kol kas šio klausimo nenagrinėju, noriu sėkmingai pabaigti sezoną ir tik tuomet galvoti apie ateities planus. Didesnį dėmesį skirčiau Lietuvos komandoms, nes man labai patinka žaisti gimtojoje šalyje. Jei nepasiseks pakliūti į stipriausias Lietuvos komandas, teks mąstyti apie legionieriaus karjerą.

– O apie žaidimą rinktinėje nemąstote?

– Be abejo, norėčiau žaisti Lietuvos rinktinėje. Kiekvienais metais tikiuosi, kad mane pakvies bent jau į treniruočių stovyklą. Šiais metais ir pirmosios, ir antrosios komandų sąrašai jau paskelbti. Į pirmąją komandą net nesitikėčiau patekti, tačiau į antrosios komandos treniruočių stovykloje tikėjausi sudalyvauti. Vis dėlto išėjo taip, kaip išėjo. Reikės bandyti pakliūti į rinktinę ateityje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.