Vietoj šokių sūkurio – priedainių akordai

Tuščia vieta ilgai nebūna – jau šį savaitgalį populiarųjį Lietuvos televizijos „Lietuvos šokių dešimtuką” per Lietuvos televiziją pakeis naujas projektas „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas”.

Nors kai kurie jo dalyviai jau mėgino save LTV šokių aikštelėje, naujoji laida išskirtinė bus tuo, kad pramogų pasaulio naujokai joje vokalu varžysis su žinomais Lietuvos žmonėmis.

Šį šeštadienį scenoje pasirodys Mantas Jankavičius ir verslininkė Rita Dapkutė, Alanas Chošnau ir rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, Vilius Tarasovas ir aktorė Redita Dominaitytė, Egidijus Sipavičius ir žurnalistė Lavija Šurnaitė, Vladas Kovaliovas ir verslininkė Sigita Stankevičiūtė-Vozbutienė, Janina Miščiukaitė ir Jurijus Smoriginas, Aistė Pilvelytė ir prodiuseris Jonas Vilimas, Rosita Čivilytė ir prodiuseris Audrius Giržadas, Rasa Kaušiūtė ir šoumenas Vitalijus Cololo. Be jų, scenoje pasirodys penki duetai, kuriuos žiūrovai scenoje matys pirmą kartą.

Birželio viduryje paaiškės, kam atiteks pagrindinis muzikinio projekto prizas – 50 tūkst. litų. Antroje ir trečioje vietoje likusioms poroms atitinkamai atiteks 20 ir 10 tūkst. litų.

Apie naująjį projektą kalbamės su laidos prodiusere Indre Zelbaite-Ciesiūniene.

Startuodami su „Dainų dešimtuku”, norite pakartoti „Šokių dešimtuko” sėkmę?

Baigėsi nacionalinė atranka į „Eurovizijos” dainų konkursą, tad lieka tuščia pozicija, kurią privalu užpildyti. Žinoma, tai galima būtų padaryti ir nuobodžia dokumentika… Bet šeštadienio vakarui reikalingas šou projektas.

Ar norime pakartoti „Šokių dešimtuko” sėkmę? Ne, mes norime ją pranokti!

Tai, kad kitos televizijos taip pat žiūrovus vilioja dainų projektais, situaciją apsunkina?

Žinoma. Išsišokti ir pasirodyti prasčiausiai būtų gėda. Bet mūsų projektas yra kitoks.

„Dainų dešimtuko” pagrindinė idėja – penkios vadinamosios avantiūristų poros, kurios plačiajai visuomenei yra visai nežinomos, metančios iššūkį žvaigždėms – kitiems dešimčiai duetų, kur profesionalus dainininkas turės žinomą partnerį. Kurie laimės – žinomi visuomenei žmonės ar nežinomi pramogų pasaulio naujokai?

Dalyviai dainuos tiesioginiame eteryje pagal gyvą muziką, akompanuojant orkestrui. Dainuojami bus visų laikų garsiausi šlageriai, kurie iki skausmo žinomi ar bent girdėti tiek 15-mečiui, tiek 60-mečiui.

Nebus jokių suflerių, kad dalyviai galėtų skaityti tekstus, jokių karaokės variantų.

Muzikinio šou pagrindas – daina ir jos atlikimas. Jeigu kažkas nusidainuos, tai gal bus minusas, bet gal suteiks ir savotiško žavesio.

Būsimi dalyviai rimtai mokomi, kad scenoje galėtų ne tik su tekstu rankose pastovėti ir vaidinti dainuojančius. Kai kurie jau porą mėnesių dirba su vokalo dėstytojais, choreografų mokomi judėti scenoje.

Vokalinius sugebėjimus ugdo Gintarė Skėrytė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Janina Miščiukaitė. Kiekvienas dalyvis mažiausiai tris kartus per savaitę dirba su vokalo dėstytojais ir dar kartais ateina papildomai.

Minėjote, kad po dalyvių atrankos stipriai nusivylėte. Kodėl? Ir kodėl kai kurie dalyviai nubyrėjo dar neprasidėjus šou?

Iš projekto kai kurie dalyviai pasitraukė dėl įvairių priežasčių. Gal pamatė, kad negali aukoti tiek daug laiko, nes keturis mėnesius teks lakstyti į repeticijas. Kiti galbūt linkę į per didelį susireikšminimą, tad mes atsisakėme jų paslaugų.

Nusivyliau, nes tikėjausi, kad lietuvių tauta – dainingesnė. Žinote, prie laužo draugų būrelyje gali dainuoti kiekvienas. „Ant kalno mūrai” taip pat gali traukti kiekvienas, bet kai reikia padainuoti pagal gyvą muziką – pasidaro labai sunku.

Choreografą ir buvusį „Lietuvos šokių dešimtuko” didįjį kritiką, sulaukusį tiek prieštaringų vertinimų, Jurijų Smoriginą naujajame projekte pasilikote dėl „pipirų”?

Paminėkite dabar Smorigino pavardę – visi žino, kas jis toks. Pasakykite „Audrius Giržadas”, irgi nereikia aiškinti, kas jis toks. Būtent dėl to juos ir pasirinkome. Kaip ir rašytoją Laurą Sintiją Černiauskaitę.

Pagal kokius kriterijus „poravote” duetus?

Įvairiai, pavyzdžiui, derinome pagal balso tonacijas. Tai ne vienintelis kriterijus. Kai kuriuos duetus parinko vokalo dėstytojas, kiti dalyviai patys išsakė savo pageidavimus, o tada žiūrėdavome, ar jie tinka vienas kitam.

A. Giržadas, paprašęs išvardyti būsimų dalyvių pavardes, pasirinko dainuoti su Rosita Čivilyte. Šokių dešimtuke buvo kitaip: pasižiūri ir mintyse sustatai į poras. Ten pagrindinis kriterijus buvo išvaizda, svoris, ūgis, o čia negalėjai vadovautis tik išore. Keliami ne tik tam tikri reikalavimai, bet ir žmonės poroje turi sugyventi, jausti vienas kitą.

Žais dainininkę

Vos prieš daugiau nei porą mėnesių „Lietuvos šokių dešimtuko” nugalėtoju tapęs Mantas Jankavičius sakė nesijaučiąs taip pavargęs, kad atsisakytų dalyvauti naujame ilgalaikiame projekte.

„Gal jau po pirmos ar antros laidos iškrisiu? Kokio aktyvesnio poilsio gal ir norėtųsi, bet man labai patiko „Lietuvos šokių dešimtukas”, tad pailsėsiu sekmadieniais”, – juokėsi dainininkas, kuriam dar taip neseniai pačiam teko būti mokinio vietoje.

Dabar šią poziciją Mantas „užleis” dueto porininkei Ritai Dapkutei, kurią sakė puikiai suprantąs.

Šiuo metu negaluojanti ir persišaldymą besigydanti verslininkė R. Dapkutė taip pat buvo pakiliai nusiteikusi.

Sutikusi dalyvauti muzikiniame šou verslininkė tikino realizuosianti seną svajonę dainuoti, tuo labiau kad ir iki tol dainuodavo draugų susibūrimuose.

Rita džiaugiasi ir būsimu savo scenos partneriu, kurio iki tol nebuvo mačiusi, tik girdėjusi. Anot jos, su tokiu „fainu” ir charizmatišku porininku kaip Mantas galima nemažai pasiekti.

„Negaliu rašyti, tai dabar žaisiu dainininkę”, – juokėsi kita šou dalyvė L. S. Černiauskaitė.

Jei ne vaikų priežiūra, rašytoja laiką leistų prie rašomojo stalo, tačiau dabar pluša vokalo pamokose, kurios gerokai pakeitė Lauros nuomonę apie dainavimą ir iki tol mokykloje lankytas choro repeticijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.