Benamio aistrų aukomis tampa senutės

Užvakar į areštinę uždarytas pasikėsinimu išžaginti senyvą moterį įtariamas benamis. Anot teisėsaugininkų, vyras jau teistas už panašų nusikaltimą.

Uostamiesčio Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pradėję ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo į areštinę uždarė 1950 m. gimusį Liudą Brazauską. Šiandien teismas, spręs ar jį sulaikyti ilgesniam laikui.

Apie galimą nusikaltimą policijai pranešė medikai. 1922 metais gimusi Joana Ž., kuriai skaudėjo ranka, gydytojai papasakojo, jog dar vasario 26-ąją pažįstamas vyras ją stūmė į lovą bei kėsinosi išžaginti.

Įvykdyti kėslų jam nepavyko, tačiau grumtynių metu senutei lūžo ranka.

Medikams suteikus pagalbą, ji buvo išleista gydytis namo. Įvykį tirti ėmėsi teisėsaugininkai.

Atskirai nuo artimųjų gyvenanti Joana Ž. pasakojo, kad benamiui pas save leidusi pagyventi iš gailesčio. Dėl garbaus amžiaus sunkiai aplinkoje besiorientuojanti moteris negalėjo nurodyti, kiek laiko vyriškis gyveno jos namuose.

Į moters butą einančio vyro nebuvo matę ir laiptinės kaimynai. Jie pasakoja, kad senutė su aplinkiniais nebendrauja, į apleistą butą dažnai parsineša šiukšlių konteineriuose rastų daiktų.

Įtariamąjį policininkai sulaikė surengę pasalą prie Joanos Ž. namų. Paaiškėjo, jog ir po pasikėsinimo išžaginti L. Brazauskas vakarais grįždavo į aukos namus bei tol spausdavo durų skambutį, kol būdavo įleistas į vidų.

L. Brazauskas jau yra turėjęs panašių nemalonumų. Pernai sausio 15-ąją jis sumušė kitą 81 metų klaipėdietę – jai buvo diagnozuoti veido sumušimai, šonkaulio lūžis ir pakaušio žaizda. Tą pačią dieną 4-ojo policijos komisariato pareigūnai prie Vingio gatvėje esančio prekybos centro sulaikė L. Brazauską. Tąkart jis buvo nuteistas už kūno sužalojimą. Tačiau nukentėjusioji teisėsaugininkams pasakojo, jog L. Brazauskas, su kuriuo susipažinusi prie parduotuvės, taip pat kėsinosi ją išžaginti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.