Paskelbtas nuosprendis buvusioms pareigūnėms

Penktadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis buvusiai Klaipėdos apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo prokurorei, šiuo metu advokatei Birutei Marijonai Piktužienei ir buvusiai Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus vadovei Onai Mačiulaitienei.

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Violeta Jakštienė.

Teismo sprendimu, 67 metų B. M. Piktužienei atimta teisė 2 metus dirbti valstybės tarnyboje, o 48 metų O. Mačiulaitienei skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant metams ir įpareigojant neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip savaitei, bei 10 tūkst. litų bauda.

Dokumento klastojimu kaltinta Klaipėdos Senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Žilinskienė – išteisinta.

Prokurorai buvusioms pareigūnėms siūlė skirti po dvejus metus nelaisvės, o O. Mačiulaitienei – dar ir 18 750 litų baudą. L. Žilinskienę prašyta nubausti 6250 litų bauda.

Anot teismo, visiškai įrodyta, kad teisėjos V. Jakštienės reketavimo 2004-ųjų kovą organizatorė buvo prokurorė B. M. Piktužienė.

Pastaroji ir O. Mačiulaitienė iš V. Jakštienės reikalavo 5 tūkst. litų bei žadėjo už tai jos vyro sukčiavimo bylą pakreipti teisėjos naudai.

Bylos duomenimis, iš teisėjos kyšio reikalauta, kad jai byloje nebūtų pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo sukčiaujant.

Klaipėdos teismo pirmininko pavaduotoja teismui paliudijo, kad V. Jakštienė jai pasiguodė, esą B. Piktužienė reikalauja kyšio. Kolegė patarė jai kreiptis į teisėsaugą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai užfiksavo, kaip į B. Piktužienės sąskaitą nukentėjusioji pervedė 2 tūkst. litų, o ši pusę sumos pervedė O. Mačiulaitienei.

Tiriant bylą, STT pareigūnai užfiksavo ir O. Mačiulaitienės galimai neteisėtą medicininės nedarbingumo pažymos įgijimą bei dokumentų klastojimo atvejus, taip pat jai pareikšti kaltinimai dėl poveikio liudytojams, turėjusiems duoti parodymus tyrimo metu dėl parašų padirbinėjimo.

L. Žilinskienė įtarta galimai suklastojusi tyrėjai medicininę nedarbingumo pažymą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.