Grožio industrija griauna kinių likimus

Dėl filme „Curse of The Golden Flower” demonstruojamų tarpų tarp krūtų damos ėmė skubėti pas plastinius chirurgus darytis krūtų didinimo operacijų.

1999 metais Šanchajuje su žiburiu reikėjo ieškoti plastinės chirurgijos klinikų. Šiandien jų daugiau kaip šimtas. Kinijos moterų troškimas tapti gražiomis ir seksualiomis pastaruoju metu peržengė pavojingą ribą.

Naujienų agentūros „Xinhua” teigimu, grožio industrija Kinijoje sudaro 1,8 proc. bendrojo vidaus produkto, joje dirba apie 20 mln. žmonių. O Kinijai turtėjant ji vis auga. Dėl tempo, kuriuo industrija plečiasi besivystančioje rinkoje, kenčiančioje nuo vyriausybės priežiūros trūkumo, sulaukiame vis daugiau siaubingų istorijų.

Praėjusių metų pabaigoje Pekinas turėjo perspėti dėl grožio nerimaujančius gyventojus nesidaryti kojų ilginimo operacijų. Dešimčiai žmonių, atsiliepusių į ligoninės reklamą „Ūgis be skausmo”, buvo subjaurotas kūnas. Operacijos metu būdavo sulaužomi pacientų kojų kaulai, o kojos po to tempiamos.

Taip pat buvo nemažai atvejų, kai moterims, norėjusioms turėti didesnę krūtinę, būdavo padaroma poliakrilamidinio gelio (PAAD) injekcija, o nuo jo kildavo infekcijos. Kai kurios grožio besivaikiusios kinės išvis neteko krūtinės.

Kinijoje per šimtmečius susiformavo požiūris, kad balta oda reiškia grožį ir gerą statusą, tuo tarpu tamsiaodės asocijuojasi su fiziniu darbu ir skurdu. Netrukus po to, kai Šanchajaus tyrimų bendrovė nustatė, kad pusės 21-33 metų kinių mėgstamiausias produktas yra odos baliklis, medikai konstatavo, jog daugybės odą besibalinusių Kinijos moterų organizme yra per daug gyvsidabrio, o dėl to galimas odos subjaurojimas

Šie skandalai, supurtę Kinijos grožio industriją, privertė suvokti, kad pernelyg didelė „seksualizacija” nereguliuojamoje rinkoje gali sukelti skaudžius padarinius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.