Jaunas vikaras atsidūrė areštinėje

Dviejose parapijose dirbęs vikaras galėjo būti įsipainiojęs į prekybą narkotikais

Lietuvos Katalikų Bažnyčią sukrėtė nemalonus incidentas – už grotų vėl atsidūrė kunigas. Bagaslaviškio (Širvintų raj.) ir Krikštėnų parapijų vikaras 27 metų Kęstutis Dvareckas buvo sulaikytas ir dviem paroms uždarytas į areštinę užvakar. Teisėsaugininkams įkliuvo ir keturi jaunuoliai. Teigiama, kad bent keli jų yra Bagaslaviškio Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčios mišių patarnautojai.

Vilniaus rajono pareigūnai vakar šį įvykį dar mėgino nuslėpti. Policijos viršininkas Mečislavas Poplavskis LŽ prisiekinėjo, kad jo pavaldiniai jokio kunigo nesulaikė: „Neturiu kunigo. Patikėkite. Neslepiu kunigo.” Rajono prokuratūros vadovė Tatjana Plotnikova, pasiteiravus apie šią bylą, net susinervino ir pakeltu tonu paaiškino, kad tyrimas tik pradėtas, todėl nebus jokių komentarų. Prokurorė žadėjo „išsiaiškinti” su policija, kaip šios žinios pasiekė žurnalistus.

Tik Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius LŽ patvirtino, kad kunigas sulaikytas, o ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl plėšimo. Jis sakė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad ši istorija susijusi su prekyba narkotikais ir kad pas Dvarecką rasta kvaišalų (įtariama, heroino).

Neoficialiai teigiama esant įtarimų, kad kunigas prekiavo narkotikais, o prieš kelias dienas pasiuntė savo „berniukus” į Vilniaus rajone esančias Bukiškes aiškintis santykių su asmenimis, neatsiskaitančiais už kvaišalus. Bagaslaviškio jaunuoliai darbą atliko – sumušė skolininkus, kažką iš jų atėmė.

Tirdami šį apiplėšimą Vilniaus rajono policininkai prisikasė iki vikaro. Vakar apie jo sulaikymą jau žinojo ir bažnytinė valdžia. Širvintų dekanato vadovas kunigas Leonas Klimas LŽ sakė, kad šią žinią vakar rytą jam pranešė Kaišiadorių vyskupas Juozapas Matulaitis.

Klimas vikarą Dvarecką apibūdino kaip nuoširdų, meniškos sielos, labai jautrų, paslaugų, bendraujantį su jaunimu žmogų. „Tikrai neįžvelgiau nieko neigiama. Šviesi asmenybė. Mus visus ištiko šokas. Neįtikima, kad taip gali būti”, – sakė Širvintų dekanas.

Pasak Klimo, parapijiečiai buvo labai patenkinti naujuoju vikaru. Į Bagaslaviškį ir Krikštėnus vyskupo sprendimu jis paskirtas pernai gruodžio pabaigoje. Iš Alytaus rajono kilęs Dvareckas pastaruoju metu gyveno Bagaslaviškyje, klebonijoje.

Klimas teigė nežinąs, kuo oficialiai įtariamas Dvareckas. Tačiau patvirtino girdėjęs kalbų apie prekybą narkotikais ir apiplėšimą.

Šiandien bus sprendžiama, ar vikarą paleisti į laisvę skyrus jam švelnesnę kardomąją priemonę, ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Jaunas vikaras atsidūrė areštinėje"

  1. LR BPK

    177 str. Ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumas

    1. Ikiteisminio tyrimo duomenys neskelbtini. Šie duomenys iki bylos nagrinėjimo teisme gali būti paskelbti tik prokuroro leidimu ir tik tiek, kiek pripažįstama leistina. Draudžiama skelbti duomenis apie nepilnamečius įtariamuosius ir nukentėjusiuosius

  2. LR BK

    247 str. Ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimas be leidimo

    Tas, kas iki bylos nagrinėjimo teisiamajame posėdyje be šią bylą tiriančio teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno leidimo atskleidė ikiteisminio tyrimo duomenis, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

  3. Untė

    Vadinamas žurnalistas pasielgė labai neetiškai. Bet jų etikos sargas žino kaip miegoti. Antra- iki teismo paleidžia mašinvagius,chuliganus,sužalojusius žmones,o vikarą tuojau į areštinę uždarė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.