Uostininkai pritarė „Memelio miesto” atsiradimui

Vakar neeiliniame Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdyje iš esmės pritarta tam, kad buvusio AB „Laivitė” sklypo paskirtis butų pakeista iš gamybinės-industrinės į visuomeninę.

Neeilinis posėdis surengtas Vyriausybės Strateginio planavimo komiteto pageidavimu, kad būtų apsvarstytas UAB „Memelio miestas” pasiūlymas keisti uosto sklypo paskirtį.

„Vakarų eksprese” jau rašėme, jog UAB „Memelio miestas” dar pernai iš UAB „Laivitė” ir „Baltlanta” įsigijo nekilnojamąjį į turtą, kuris praktiškai uždengia visą 6,8 ha teritoriją. Todėl ši bendrovė tapo jos nuomotoja.

Pasak UAB „Memelio miestas” direktoriaus Dariaus Anužio, bendrovė turėjo tris variantus, ką daryti šioje teritorijoje. Vienas – imtis krovos verslo. Tačiau tam būtų reikėję didelių investicijų į krantines ir infrastruktūrą. Be to, tai stiprintų vidinę konkurenciją tarp uosto krovos kompanijų, nes naujoji krovos bendrovė turėtų mažinti įkainius ir bandyti pervilioti jų krovinius. Antras – tęsti laivų remontą, kas vėlgi pareikalautų didelių investicijų į krantines.

Trečias variantas, kuri pasirinko „Memelio miestas”, imtis šioje teritorijoje naujos veiklos t.y. statyti visuomeninės paskirties kvartalą, atverti teritoriją miestiečiams prie marių, kurioje būtų pramoginė zona. Naujieji sklypo nuomininkai žada apie 3 tūkst. darbo vietų ir kur kas didesnes pajamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai nuomojant šį sklypą ne lengvatinėmis sąlygomis. Be to, investicijos būtų ne miesto ar uosto institucijų, o privačios.

Tam, kad šie planai būtų įgyvendinti, reikia, kad sklypo Naujoji uosto g. 3 paskirtis būtų pakeista ir kad jis būtų perduotas Klaipėdos apskrities viršininko administracijai. Uosto įstatymas draudžia uoste imtis ne su juo susijusia veikla.

Uosto plėtojimo taryba iš esmės pritarė sklypo paskirties pakeitimui. Beje, šios teritorijos detaliojo planavimo pakeitimo procedūras spręsti nutarta įpareigoti Klaipėdos miesto savivaldybę. Kad dėl naujo objekto uoste nenukentėtų krovos kompanijos, nutarta pažymėti, kad žiemos uosto akvatorija turi likti prekybinei (krovininei) laivybai.

Uosto plėtojimo tarybos posėdžio sprendimas Strateginio planavimo komitetui turi būti pristatytas iki kovo 6 d. Lemiamas žodis – Vyriausybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.