A.Fergusonas nori pratęsti sutartį su „Man Utd”

Anglijos „Premier” lygos lyderio „Man Utd” klubo ilgametis vyriausiasis treneris Seras Aleksas Fergusonas išreiškė norą likti savo pareigose ne mažiau kaip dar porai metų.

65-erių metų Škotijos specialisto, kuris prieš penkerius metus paskelbė, kad ketina palikti dukart Europos čempioną „Man Utd”, tačiau vėliau persigalvojo, treniruojama komanda šiuo metu užima pirmąją vietą Anglijos pirmenybėse ir artėja prie stipriausios „Premier” lygos komandos vardo susigrąžinimo po ketverių metų pertraukos.

„Nusprendžiau palikti savo postą 2002-aisiais metais, bet dėl to labai apgailestavau. Kai pakeičiau savo nuomonę, man tai suteikė naujų jėgų”, – sakė 20 metų „Man Utd” ekipai vadovaujantis treneris. – „Mano pensija gali palaukti. Per ateinančius kelerius metus vis tiek nebus kas veikti”.

A.Fergusonas taip pat pareiškė, kad „Liverpool” UEFA Čempionų Lygoje aštuntfinalyje eliminuodamas čempionų titulą ginančią Ispanijos stipriausią vienuolikę „Barcelona” gali sužadinti „raudonųjų velnių” ambicijas elitiniame Europos turnyre.

„Jeigu „Barcelona” laimės prieš „Liverpool” komandą jų arenoje, jie bus favoritai, tačiau „Anfield” stadione jiems teks susidurti su praktiškai neįmanoma užduotimi”, – pridūrė škotas. – „Jeigu Ispanijos klubas bus eliminuotas, visos likusios komandos, tokios kaip „Milan”, Milano „Inter” ir „Man Utd”, gali pasiekti turnyro finalą”.

A.Fergusonas atėjo į „Man Utd” 1986 metais, kai klubas čempionate buvo priešpaskutinėje vietoje ir galėjo iškristi į žemesniąją lygą. Tačiau ambicingas ir disciplinuotas strategas sugebėjo išgelbėti klubą ir per savo vadovavimo metus laimėjo aštuonis „Premier” lygos trofėjus, penkias FA Taures ir po vieną kartą laimėjo Anglijos Lygos (Carling Cup) taurę bei 1999 metais su klubu laimėjo UEFA Čempionų Lygą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.