Vilniaus Goethe’s institutas kviečia Jus pasitikti pirmąjį pavasario savaitgalį

Kovo 3 d. (šeštadienį) 18 val. Ukmergės kultūros centre (Kauno g. 8, Ukmergė) 6-tąjį tarptautinį būgnų ir perkusijos festivalį „Ukmergė 2007” atidarys bei koncertinę programą „Paveikslėliai iš būgnų knygos” atliks žymus Vokietijos būgnininkas bei perkusininkas Michaelis Küttneris.

Michaelis Küttneris (gim. 1954 m. Kylyje) yra vienas iš nedaugelio muzikantų, kurie tuo pačiu metu yra žymūs būgnininkai ir perkusininkai. Gimtajame Kelne jis studijavo klasikinę ir šiuolaikinę muziką, Bostone – džiazą, o afrikietišką muziką – Ganoje.
M.Küttneris priklauso šiuolaikiniam Europos muzikos elitui bei nuolat ieško naujovių muzikoje.
Savo ypatingą tarpkultūrinį stilių perkusiją įvaldęs muzikantas suformavo iš klasikinės, afrikietiškos bei džiazo muzikos. Perkusininkas dirba su daugybe žinomų atlikėjų tarptautiniu mastu ir pasirodo svarbiausiuose džiazo festivaliuose visame pasaulyje. Be to, jis yra Mannheimo ir Kelno aukštųjų muzikos mokyklų profesorius, dėstantis apie mušamuosius džiazo instrumentus.
Kovo 5 d. (pirmadienį) Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Mažojoje salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius) Michaelio Küttnerio meistriškumo pamokoje „Indų, lotynų, Afrikos šalių muzika. Instrumentai bei jų grojimo technika. Džiazo studija” dalyvaus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.