Įspūdingas “Nuodėmių miesto“ autoriaus Franko Milerio“ filmas – „300“

Berlyno kino festivalyje ką tik įvyko istorinio filmo „300” pasaulinė premjera. Jo autorius – Frankas Mileris, išgarsėjęs visame pasaulyje kino juostomis „Nuodėmių miestas” ir „Betmenas: juodasis riteris grįžta”.

Filmas „300”, pasakojantis žiaurią Termopilų mūšio istoriją, ypatingas pirmiausia tuo, kad išssiskiria savo vizualiu stiliumi. Statant jį, buvo remtasi to paties Milerio sukurtu populiariu pieštu komiksu.

„300” įdomus ir dar vienu požiūriu: jis nufilmuotas tušcioje studijoje be dekoracijų, tik po to kompiuterine grafika sukuriant visą veiksmo aplinką. Rezultatas įspūdingas, o kiekviena scena – tikras meno kūrinys.

Šio filmo režisierius Frankas Snyderis yra pasakęs: „Aš nenorėjau sukurti filmo, kur žmonės tik sėdėtų ir stebėtų fotografinius vaizdus. Mano tikslas žiūrovą įtraukti į tą pasaulį, kurį Frankas sukūrė komiksų romane. Tai nėra paprasčiausia istorinė drama ar papasakota istorija, nes visai nesiekiama istorinio tikslumo. Mes norime sukurti įspūdingą tikrovišką nuotykį, kurio dar niekas nėra patyręs. Žmonės juk eina į kiną teatrą, norėdami išgyventi tai, kas dar nepatirta. Tokį įspūdį mes ir siūlome filmo „300” žiūrovams. Gamtovaizdžiai, mūšių scenos, dinamiškas veiksmas – kiekviena atskira scena filme tiesiog atrodo kaip vaizdo efektas.”

Filmo kūrėjams puikiai pavyko pasiekti savo tikslų: „300” nuo pat pirmos minutės sukelia pasigėrėjimą kaip tikras meno kūrinys.

Tai efektingas, labai stilizuotas, pilnas spec.efektų ir emocijų filmas! Muzika fantastiška, kiekvienas kadras vizualus, filmas įtemptas ir greitas. 117 minučių vientiso efekto. Nei vienos nuobodzios minutės!

Įspūdingas istorinis filmas „300” kinuose nuo kovo 30 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.