Prasideda 14-oji humoro šventė „Juokis-2007”

Kovo 4 d. 15 val. Jurbarko kultūros centre prasidės 14-oji Lietuvos humoro šventė Juokis-2007. Ji vyks dar keturiuose miestuose: kovo 17 d. – Ukmergėje, kovo 18 d. – Prienuose, kovo 24 d. – Radviliškyje, kovo 25 d. – Plungėje. Iš viso naujas programas rodys 40 estrados teatrų ir humoro grupių. Į sceną išeis daugiau nei 300 atlikėjų – artistų, dainininkų, muzikantų ir šokėjų.
Baigiamieji šventės Juokis-2007 koncertai rengiami balandžio 14 d. Anykščiuose, o balandžio 15 d. – Utenoje.

Jurbarko žiūrovai pamatys šešis kolektyvus – tarp kurių bus ir dzūkai, ir suvalkiečiai ir Mažosios Lietuvos atstovai. Garsiausias – estrados teatras „Sprigtas” iš Alytaus rajono (vad. Irena Abromavičienė). Šis estrados teatras, gyvuojantis jau šeštą dešimtmetį, rodys nuotaikingą muzikinę programą „Aukso karštligė” .
Net du kolektyvai atvyks iš Vilkaviškio: jaunatviškasis „Dagys” (vad. Daiva Kasulaitienė) tikins, kad gyvenimas – tai „Didelis šou”, o humoro grupė „02” (vad. Jonas Paspirgėlis), kurioje dalyvauja šaunus būrys šio miesto policijos komisariato pareigūnų, pakvies į „Linksmąjį reidą”.
Iš Pagėgių savivaldybės Natkiškių miestelio atvykstanti humoro grupė „Viedaras” (vad. Rasa Armonienė) savo programoje bandys atsakyt į mažam žmogui kasdien kylantį klausimą „Ką daryt ?”.
Žiūrovai išvys ir du kolektyvus, „Juokio” šventėje dalyvausiančius pirmą kartą. „Kanapa” iš Kudirkos Naumiesčio (vad. Laima Mockevičienė) rodys „Pasienio miestelį”, o Kalvarijos teatras „Titnagas” (rež. Kęstutis Krasnickas) žais R. Kaškausko pokštą „Meilės keturkampis”. Ypač intriguoja kalvarijiečiai, esantys tarp geriausių Lietuvos mėgėjų teatrų.
Šventės „Juokis – 2007” programą paįvairins ir vertinimo komisijos nariai – rašytojas humoristas Jurgis Gimberis iš Kauno, humoristai scenaristai Regimantas Kaškauskas ir Vaclovas Vičius iš Vilniaus.
Juoko Jurbarke bus ne tik daug (koncertas truks apie 3 valandas), bet ir įvairaus: vieni kolektyvai ironiškai žvelgs į nūdienos politines bei socialines problemas, kiti pašieps amžinąsias žmogaus ydas ir silpnybes, treti dovanos linksmas pramogines programas. Kaip niekad jose gausu muzikinių parodijų. Žiūrovai išvys ne tik estrados, bet ir politikos „žvaigždes”.
Kai kurie kolektyvai dalyvauja įvairių televizijų humoro laidose. Bet tai yra tik žaidimas, o dabar galite pamatyti vientisas, gero meninio lygio programas. „Juokis-2007” – puiki proga sužinoti, iš ko ir kaip juokiasi Lietuva.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.