Išsišokti linkusios žvaigždės protestų nebijo

Praėjusią savaitę suomių grupės „Lordi” pasirodymas Lietuvoje sukėlė nemažai diskusijų ir prieštaringų vertinimų. Tikintieji protestais ir maldomis stengėsi uždrausti šios grupės koncertą.

Įdomu, kaip panašius dalykus vertina mūsų šalies muzikantai? Ar jiems per muzikinę karjerą yra tekę susidurti su protestais ir draudimais? Ir kaip jie panašiais atvejais elgtųsi? O gal panašūs skandalai tėra tik mėginimas dar labiau išreklamuoti savo grupę?

Gotų grupės „Mano juodoji sesuo” nariai įsitikinę, kad panašūs draudimai – tik juokingi paistalai

„Tai – nieko rimta, o tik pagal senoviškus principus gyvenančių bobučių paistalai. Tai gal tada uždrauskime Užgavėnes, nes ten tikriausias kaukių balius. Tada pagal jų požiūrį vaikus žaloja ir per šią šventę velniais ar raganomis persirengę asmenys.

Kiekviena grupė savo įvaizdžiu, dainomis nori savaip išsiskirti ir nieko čia bloga.

Mes nesulaukiame labai jau piktų atgarsių ir tikinčiųjų protestų. Manau, čia daugiau reklaminis triukas nei realybė. Tiesiog taip buvo norima pritraukti kuo daugiau žiūrovų.”

Grupės „Išjunk šviesą” lyderis Valdas Burnys taip pat buvo susidūręs su protestuotojais

„Protestuotojai ir davatkos – tai dalis žmonių, kurie nespėja gyventi pagal šiuolaikinius tempus. Tiesiog tie žmonės atsilikę nuo tikrovės.

Apmaudu, kai piliečiai nebeskiria, kur yra tikras karas, kraujas ir žiaurumas, o kur tik pasirodymas ir mėginimas padaryti šou. Belieka tik apgailestauti.

Mūsų grupė taip pat buvo susidūrusi su protestuotojų banga. 1990 ar 1991 metais prieš mus aktyviai protestavo „Caritas” nariai. Jie neva mūsų dainose įžvelgė kūniško geismo ir alkoholizmo apraiškų. Bet mes, žinoma, į juos nereagavome ir koncertavome toliau. Tačiau kelis kartus jie taip buvo užsipuolę koncerto organizatorius, kad teko ir atsisakyti vieno kito savo pasirodymo.

O dėl tos merginos, kuriai tiesioginio televizijos eterio metu atliekant dainą „Mergaite, nusirenk” nuo kūno nukrito liemenėlė, sulaukėme tik teigiamų atsiliepimų. Net kai nuvykau pas draugą į kaimą, didžiausios davatkos sakė, kad parodėme gerą šou.”

Grupės „Yva” lyderė Natalija Zvonkė mano, kad „Lordi” pasirodymas vaikus tik pralinksmino

„Čia nėra jokios problemos, o labiau pučiamas burbulas. Pažiūrėkite, juk beveik kiekvienoje šeimoje vaikai žaidžia ne su lego ar gražiais žaislais, o su įvairiausiais kriugeriais, pabaisomis ir panašiai. Būtent panašaus pobūdžio žaislai dominuoja šiuolaikinėje mūsų visuomenėje.

Aš pati buvau suomių grupės „Lordi” koncerte ir galiu pasakyti, kad tas renginys buvo skirtas daugiau vaikams. Koncertą stebėjo labai daug vaikučių ir matėsi, kad jiems tas pasirodymas kėlė džiaugsmą.

Juokinga, kai žmonės iš nieko pučia burbulą. Kaip žinia, uždraustas vaisius dar labiau traukia.

Dėl mūsų grupės pasirodymo niekada nesu girdėjusi kažkokių protestų, juk mes neskleidžiame kažkokio blogio. O dėl seksualaus įvaizdžio: juk pati esu subrendusi ir galiu nuspręsti, kaip man pasirodyti scenoje.

Nepateisinami, nepagrįsti draudimai. Juk kas nenori, gali tiesiog nežiūrėti.”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.