Po tvano – kraupus radinys

Rambyno gatvės 18 bendrabučio gyventojams pastarosios dienos įsimins ilgam.

Ketvirtajame aukšte pasipylęs vanduo ne tik iki pat pirmojo aukšto užliejo pastatą, bet ir atskleidė kraupią 410 kambario paslaptį.

Rado jau mirusią

Į bendrabučio gyventojų kambarius vanduo ėmė sunktis dar šeštadienio vakarą.

Maždaug po pusvalandžio atvykusi bendrovės „City Service” avarinė tarnyba užsuko šaltą vandenį. Tačiau gyventojams nesiliovė lašėti ant galvų.

Tada šilumos ūkį prižiūrinti bendrovė „Klaipėdos energija” užsuko ir karštą vandenį.

Kadangi reikėjo atrasti gedimo priežastį, bendrovės „Klaipėdos bendrabutis” darbuotojai ėmėsi ieškoti 410 kambario, iš kurio bėgo vanduo, šeimininkės.

Šeimininkė būstą minėtame bendrabutyje buvo įsigijusi vos prieš kelis mėnesius.

„Kambario savininkės paiešką skelbėme per radijo stotį, bet niekas neatsiliepė. Šeimininkės ieškojome ir I.Simonaitytės gatvėje, kur, pasirodo, ji turėjo dar vieną butą. Tačiau ano namo kaimynai teigė jos jau kurį laiką nematę”, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos bendrabutis” direktoriaus pavaduotoja Daiva Gelžinienė.

Pagaliau buvo iškviesta policija. Į kambarį Rambyno gatvėje patekę pareigūnai šeimininkę aptiko numirusią. Pirminiais duomenimis, moteris mirė sava mirtimi.

„Buto šeimininkė nebuvo asociali. Moteris bandė tvarkytis – bute buvo išdėlioti jos rūbai, daiktai, ant stalo palikta vakarienė, supirkti sienų apmušalai”, – pasakojo D.Gelžinienė.

Apsistatė puodais

Apžiūrėjus buto vamzdynus paaiškėjo, kad vanduo tekėjo, nes buvo atsuktos vandens sklendės.

Vėliau aptikta ir dar viena nelaimės priežastis – vonioje pažeista grindų danga, kurios nuolauža buvo prakiurdžiusi karšto vandens vamzdį. Vanduo iš jo veržėsi čiurkšle.

Nors gedimai likviduoti bemat, per prastas sienų ir lubų perdangas bendrabučio gyventojams vanduo į kambarius veržėsi dar ir vakar. Gelbėdamiesi nuo vandens žmonės buvo išjungę elektros prietaisus, kambarius apstatę puodais ir kibirais.

Kaimynai tvirtino, kad dėl moters nusiskundimų neturėję.

Daugiausiai nuostolių patyrė po 410 kambariu gyvenanti jauna pora. Kambaryje, kuriame neseniai padarytas remontas, viskas tiesiog plaukė.

Žmonės guodėsi tik tuo, kad savo būstą bendrabutyje apdraudė.

Kiti kaimynai savo kambarių neapsidraudę. Veikiausiai jie dėl nemažų nuostolių kreipsis į teismą. Nors kai kurie abejoja, ar pavyks kompensaciją gauti, nes nebėra iš ko jos reikalauti.

„Man keista, kad niekas mums neaiškina, kas bus toliau ir kodėl viskas taip atsitiko. Visur skambinome, bet mus tik ramina, kad žiūrės, spręs problemas. Net dėl galimos kompensacijos mums nieko konkretaus nesako”, – skundėsi vieno iš apipiltų kambarių savininkė Elena Petrova.

Ketvirtame aukšte gyvenantis Olegas Kalininas suskubo valyti laiptinę, į kurią iš mirusiosios kambario taip pat sunkėsi vanduo. Kitaip galėjo sudrėkti ir jo kaimynystėje esančio būsto grindys.

Paveldėtojai neatsiliepia

Kol kas neaišku, kas šįkart atlygins nuostolius už aplietus butus. Net kelis būstus turėjusi moteris greičiausiai bus palaidota valstybės lėšomis, nes neatsiliepia jos giminės.

Nors mirdama pusamžė moteris paliko nemažą palikimą, kol kas neatsiranda jos turto paveldėtojas. Todėl kol kas neaišku, kam reikės padengti nuostolius, kuriuos patyrė bendrabučio kaimynai.

D.Gelžinienė sakė, kad, neradus paveldėtojo, mirusiosios būstai bus perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, kuri ir spręs, ką su šiuo turtu daryti.

Padega žmogžudžiai

Tai ne vienintelis atvejis, kai viena nelaimė padeda atskleisti kitą – dar didesnę.

Kelissyk vonioje mirę žmonės aptikti dėl to, kad iš čiaupo be paliovos tekantis vanduo užliedavo žemiau gyvenančių kaimynų butus.

Kartą taip buvo aptiktos net dvi viename bute gyvenusios ir toje pačioje vonioje mirusios senutės.

Ne kartą mirę žmonės būdavo aptinkami po jų bute kilusio gaisro.

Gaisrus neretai sukelia žmogžudžiai, norėdami surežisuoti, kad žmogus buvo ne nužudytas, o sudegė.

Yra buvę, kai žmonės mirdavo gamindami valgį. Dėl svylančių maisto produktų iškviesti ugniagesiai aptikdavo ir lavoną.

Tačiau neretai lavonai randami tik pradėję skleisti nemalonų kvapą.

Taip buvo su vieno Klaipėdos bendrabučio gyventoju, kuris pasikorė savo kambaryje. Pakaruoklio lavonas iškabojo mėnesį.

Nors visą tą laiką kambario durys buvo neužrakintos ir be paliovos veikė televizorius, niekas iš kaimynų nepasidomėjo, kas vyksta. Žmonės sujudo, tik kai dvokas pasidarė nepakenčiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.