Latvijos hauso žvaigždė kviečia lietuvius į trikovą

Kovo 2-ąją Kėdainių klube „Activity Zone” ir kovo 3-ąją Palangos „Šachmatinėje” gros šių dienų Latvijos hauso muzikos scenos žvaigžde bei sparčiausiai tobulėjančiu šalies didžėjimi tituluojamas Andrey Emelyanov (Andrejus Jemeljanovas).

Latvio arkliukas – meistriška ir individuali grojimo technika, kurios jis nesiliauja gerinęs nuolatine praktika. Žinodamas, kokia šilta ir nuoširdi yra Lietuvos publika, svečias jau rengia artėjantiems vakarėliams ugningos muzikos programą. Beje, juose Andrey turės ypatingą progą pasipuikuoti savo įgūdžiais: jis gros pingpongu su „Mixteam” komandos nariais DJ Sun ir Lynnie. Visą naktį trijulė darbuosis prie pulto ir tieks vakarėlių dalyviams ką tik nugriebtą naujausios šokių muzikos grietinėlę.

Pingpongas, arba „back-to-back” pasirodymai pagal „Mixteam” – tai įspūdingi šou, kuriuose žiūrovams suteikiama unikali galimybė atsidurti didžėjaus darbo sūkuryje. Vienas pirmųjų tokio tipo renginių Lietuvoje, kai pasikeisdami už pulto savo miksavimo subtilybės rodė trys didžėjai, 2000-aisiais vyko tuometiniame „Indigo” naktiniame klube Klaipėdoje.

„Didžėjaus pultas buvo perkeltas į salės vidurį, ir mes grojome trise. Publika galėjo iš arti matyti, ką ir kaip daro didžėjai, – prisimena DJ Sun. – Tokie vakarėliai ilgam lieka visų jų dalyvių atmintyje, mat grojant kraujas užverda keliskart greičiau – kiekvienas pajunta azartą pasirodyti geriau už „pulto brolį”, o klausytojams nuo to tik įdomiau!”

Neabejotina, kad prie pulto virte virs muzikinės aistros – juk ambicingumo, užsispyrimo ir talento latviui gali pavydėti ne tik debiutantai. Vaikinas, kurio karjera elektroninėje šokių muzikoje prieš aštuonerius metus prasidėjo nuo rūbininko darbo pirmajame Rygos house muzikos klube, nūdien skina laurus visoje Europoje.

Didžėjus nenustygsta vietoje tiek kalbant apie muzikinį tobulėjimą, tiek apie keliones. Jis ką tik grįžo iš didžiulio pasisekimo sulaukusio turo po Austriją, Vengriją, Rumuniją, kurios garsėja savo išrankia ir šokių muziką išmanančia publika bei puikiais klubais, todėl pasirodymai čia tampa didžėjų patirties testu.

Jos A. Emelyanov turi su kaupu, mat jo ilgametė veikla aprėpia rezidavimą stilingiausiuose Rygos klubuose, daugybę vakarėlių, organizuotų su didžėjų ir renginių organizatorių komandos „4music” draugais, solinę melodingo house plokštelę „Deep In Motion”, radijo laidos apie šiuolaikinę šokių muziką kūrimą ir narystę kazantip.lv – kultinio Krymo šokių muzikos festvialio „Kazantip” Latvijos atstovybėje.

Su „Olialia Gold” nuolaidų kortele taikoma 50 proc. nuolaida įėjimui į vakarėlius, kurių informaciniai rėmėjai – dienraštis „Vakarų ekspresas” ir radijo stotis „Radijas 9”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.