Mažųjų klaipėdiečių pasirodymas su L. Kazlauskiene baigėsi tyrimu

Dainininkės Livetos Kazlauskienės pasirodymas kartu su uostamiesčio vaikų šou grupe „Tamesa” tiesioginėje rinkimams skirtoje laidoje „Savivaldybių tarybų rinkimų naktis” papiktino rinkimų rezultatų laukiančius žiūrovus.

Pirmadienį ryte kelių pasipiktinusių piliečių skambučių sulaukusi vaiko teisų apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė savo iniciatyva ėmėsi tyrimo.

„Skambinusiesiems pasirodė nepriimtina, jog 9-10 metų amžiaus vaikai rinkimams skirtoje laidoje dalyvavo vėlyvu metu”, – sakė kontrolierė.

Kontrolieriaus įstaiga šį įvykį vertins vaiko sveikatos bei saugumo aspektais. Anot R. Šalaševičiūtės, mažametis vaikas vėliausiai 10 val. vakaro jau turi miegoti. Be to, ketinama aiškintis, ar buvo pasirūpinta, kad vėlai parvežti vaikai saugiai pasiektų namus.

Deja, teisiškai įvertinti vaikų dalyvavimo vėlyvu paros metu vykstančiose koncertinėse programose, anot R. Šalaševičiūtės, neįmanoma, kadangi tai, kaip ir saviveikla pačiose mokyklose, nėra reglamentuota. Ar nereikėtų tokiai veiklai reglamentacijos, šiandien kontrolierė ketina aptarti su kultūros ministru Jonu Juču.

Į Kauno rajono savivaldybės tarybą kandidatavusi L. Kazlauskienė „Vakarų ekspresui” tvirtino šioje situacijoje neįžvelgianti nieko bloga. Dainininkė pasakojo dažnai koncertuojanti su „Tamesos” grupe. O kontrolierės dėmesio sulaukęs praėjusio sekmadienio pasirodymas, anot jos, buvęs neplanuotas.

„Kartu su vaikais filmavomės „Penktadienio muzikos šou”. O sužinoję, kad filmuosiuosi kitoje laidoje, ir vaikai, ir jų tėvai pareiškė norą prisijungti. Pabrėžiu, kad kiekvieną vaiką lydėjo tėveliai ir pasirodymas vyko su jų žinia. Be to, vaikai išvyko dar laidai nepasibaigus. Siūlyčiau tiek „rūpestingiesiems” piliečiams, tiek pačiai kontrolierei labiau rūpintis paliktais ar benamiais vaikais”, – piktinosi dainininkė.

Ją palaikė ir studijos „Tamesa” vadovė Giedrė Kairienė. Pasak jos, yra daugybė vėlyvų laidų, kuriose dalyvauja net tėvų nelydimi vaikai, tačiau jos niekam nekliūva.

„Mes į šią laidą nežiūrėjome kaip į politizuotą renginį. Vaikams ir jų tėvams šis pasirodymas atnešė daug džiaugsmo. Deja, per gerus norus papuolėm į bėdą”, – apgailestavo. G. Kairienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.