Neringoje – politinė išdavystė

Po savaitgalį įvykusių savivaldos rinkimų itin įdomi situacija klostosi Neringoje, kur politinės derybos jau baigėsi ir paaiškėjo, kad meru išliks dabartinis kurorto vadovas Vigantas Giedraitis.

Derybų istorijos pradžia susijusi su auksinį balsą turinčiais socialliberalais, kurie pirmadienio rytą susitiko su kandidatu į Neringos merus, liberalcentristu Arūnu Burkšu.

„Socialliberalų sąrašo Neringoje lyderis Gediminas Vaidila man pasiūlė burtis ir vadovauti Neringai, pačiam tampant vicemeru. Aš sutikau, tačiau vėliau sužinojau, kad mane išdavė, nes G. Vaidila nuėjo pas V. Giedraitį ir vedė derybas su juo. Po tokių veiksmų galimybės dirbti koalicijoje su jais aš nematau, nes socialliberalų veiksmai parodė, kad jiems rūpi vien postai – mes trauksimės į konstruktyvią opoziciją”, – „Vakarų ekspresui” sakė jis.

A. Burkšas patikino, kad vien mero posto jis nesiekiantis, nes mero pareigos – tik instrumentas, priemonė tarnauti žmonėms.

G. Vaidila savo apsisprendimą šlietis prie V. Giedraičio vadovaujamos koalicijos „Už Neringos ateitį” motyvavo politiniais išskaičiavimais.

„Aš neturiu neigiamo nusistatymo prieš liberalcentristus, tiesiog dviejų partijų koalicija yra protingesnis, stabilesnis variantas. A. Burkšas siūlė burtis net penkioms partijoms. Atsižvelgėme ir į bendruomenės nuomonę, nes po rinkimų likome antri. Mums siūlomas vicemero postas”, – „Vakarų ekspresui” sakė jis.

Tuo tarpu Palangoje šiandien liberalcentristai ketina susitikti su liberaldemokratais ir konservatoriais. Pasak kurorto mero, liberalcentristų rinkiminio sąrašo lyderio Remigijaus Alvydo Kirstuko, dėl konkrečių postų nesiderama.

„Kaip ir minėjau, siekiame, kad Taryboje nebūtų nei pozicijos, nei opozicijos, todėl kalbamės, aiškinamės, vardijame miesto problemas. Tokių partijų, kurios reikalautų be išlygų turėti savo merą, nėra. Aš toliau vadovauti kurortui norėčiau”, – teigė R. A. Kirstukas.

Preliminariai aišku, kad Klaipėdos rajonui toliau vadovaus dabartinis meras Vaclovas Dačkauskas, o koaliciją Taryboje sudarys konservatoriai, liberalai, liberalcentristai, socialliberalai ir socialdemokratai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.