Klaipėdoje bus statoma nauja psichiatrijos ligoninė

Vakar uostamiestyje lankęsi premjero patarėjas Gediminas Černiauskas bei sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė domėjosi kitų metų investicijų į medicinos įstaigas tikslingumu.

Svečių dėmesio centre atsidūrė Klaipėdos psichiatrijos ligoninė, įsikūrusi dviejuose pastatuose Bangų ir Bokštų gatvėse.

Valstybės tarnautojų manymu, yra akivaizdu, kad investicijos į patalpas Bangų g. 6a nebūtų efektyvios jau vien dėl to, kad šios patalpos pernelyg ankštos ir pagerinti sąlygų ten nesą įmanoma.

Todėl jie sako palaiką iniciatyvą abu šiuos pastatus parduoti, o už gautus pinigus pastatyti naują šiuolaikišką ligoninę toliau nuo miesto centro, greičiausiai – vadinamajame ligoninių miestelyje.

Tai padaryti nebūsią sunku, kadangi pernai priimta Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pataisa suteikė teisinį pagrindą už pinigus, gautus pardavus objektą, vietoj jo pastatyti naują pastatą. Iki šiol šie pinigai, pervesti į privatizavimo fondą, būdavo panaudojami visos valstybės reikmėms. „Norint atsisakyti pastato buvo galima prarasti ir pastatą, ir pinigus”, – paaiškino J. Kumpienė.

Vyriausybės atstovų manymu, realu, kad nauja ligoninė bus pastatyta per dvejus metus. Iki tol psichikos ligoniai būtų gydomi senosiose patalpose.

R. Černiausko duomenimis, iš viso valstybės investicijų projekte yra apie 3,5 mlrd. litų lėšų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.